Békéscsaba

2019.10.10. 14:37

Olasz és lengyel diákokkal vetélkedtek

Több békéscsabai suliban mutatták be csütörtökön a diákok és pedagógusok javát szolgáló, nemzetközi Erasmus+ program lényegét, eredményeit, így a szakképzési centrumhoz tartozó Széchenyi István, Zwack József, Trefort Ágoston, Nemes Tihamér középiskolákban, valamint az Andrássy Gyula gimnáziumban.

Licska Balázs

A Közgében is bemutatták az Erasmus+ program eredményeit

Fotó: BENCSIK ADAM

Paláncz György, a Széchenyi István szakgimnázium, vagyis a Közgé igazgatója elmondta, az Erasmus+ program fontos, mivel annak köszönhetően a tanulók olyan ismeretekre, készségekre tehetnek szert, amire máshogy nem lenne lehetőségük. Annak révén a gyerekek például külföldi szakmai gyakorlatokon vehetnek részt a turizmus és a vendéglátás területén Angliában, Olaszországban és Máltán.

A Közgében is bemutatták az Erasmus+ program eredményeit

Interaktív és játékos formában, valamint fényképek segítségével mutatták be, mi vár külföldön a programra jelentkező fiatalokra. Hogy kik utazhatnak, azt a tanulmányi eredmény, a szakma iránti elhivatottság, az idegen nyelvi tudás, illetve egy speciális teszt alapján – hogy mennyire tud elszakadni a családtól, a barátoktól – dől el, de Paláncz György szerint a legfontosabb az elhatározás a diák részéről, mivel egy hónapos távollétről van szó.

Fotók: Bencsik Ádám

Az Andrássy Gyula gimnáziumban a tanulók olasz, genovai, valamint lengyel, łódźi fiatalokkal vették fel interneten keresztül a kapcsolatot, sőt egy kvízjátékban is részt vettek. Jámbor Éva igazgatóhelyettes elmondta, korábban a pedagógusok pont Genovában és Łódźban jártak tanulmányutakon, a tapasztalataikról, élményeikről is beszámoltak a diákoknak előadásokon, valamint kóstolókra szintén invitálták a gyerekeket.

Az Andrássy gimnázium diákjai olasz és lengyel tanulókkal vetélkedtek egy online kvízjáték keretében /Fotó: Licska Balázs/

A cél az, hogy a kapcsolatokat kiszélesítsék, és a pedagógusok mellett a fiatalok is utazhassanak, cserediák-programokban gondolkodnak. Szabó László igazgató szerint az andrássys pedagógusok elkötelezettek a megújulás iránt, ebben is segít az Erasmus+ program. A gimnáziumban egyébként a napokban zajlik a Rózsa fesztivál, a végzős osztályok vetélkednek a diákigazgatói címért, filmet készítettek, tánccal és büfével készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában