Békés megye

2019.10.25. 12:36

Honvédelmi elismeréseket adták át a nemzeti ünnepünkön

Honvédelmi elismerést vehetett át Szpisák Attila, Fehér Andrea és Haba József.

Balról: Haba József, Fehér Andrea és Szpisák Attila /Beküldött fotó/

Október 23-a alkalmából Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Békés Megyei Szervezete elnöke, Nagy Zoltán nyugállományú ezredes javaslata alapján Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatával tüntette ki Szpisák Attila tótkomlósi evangélikus lelkészt, Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát vehette át Fehér Andrea nyugállományú rendőr alezredes, óraadó tanár és Haba József harcművész mester, a Békéscsabai Lakótelepi SE elnökségi tagja.

Fehér Andrea óraadóként, pedagógusként eredményesen dolgozik az ifjúság honvédelemre felkészítésében, nagy odaadással készíti tanulóit a haditornákra, a történelmi vetélkedőkre s ezzel folyamatosan segíti és támogatja a MATASZ Békés Megyei szervezetének munkáját, működését.

Balról: Haba József, Fehér Andrea és Szpisák Attila /Beküldött fotó/

Sokat tesz a katonai hagyományok megismertetéséért, rendszeresen részt vesz a katonai hagyományok megemlékezésein, amelyekre az iskola tanulóit is mozgósítja. Kiemelt fontosságú tevékenységében az ifjúság hazafiasságra nevelése.

Haba József folyamatos segítséget nyújtott a MATASZ Békéscsabai városi az általános és középiskolások részére szervezett rendezvények megtartásában. Tevékenysége jelentősen erősítette a MATASZ társadalmi elismertségét. Fontos szerepe van a 2002 – óta az általános- és középiskolások részére rendszeresen megtartott honvédelmi haditornák, vetélkedők megtartásában, amely a fiatalokat közelebb viszi a honvédelem ügyéhez.

Szpisák Attila szervezte és személyesen vezette a Tótkomlósi I. világháborúban elesett katonák emlékhelynek kialakítását és felavatását. Elősegítette a II. világháborúban hősi halált halt tótkomlósiakról történő megemlékezést. Sokat tesz a katonai hagyományok ápolásáért. Részt vett a DONI EMLÉKTÚRÁKON. A nagy érdeklődést kiváltó I. világháború emlékére rendezett kiállítás megszervezésében kiemelkedő munkát végzett. Kiemelt fontosságú tevékenységében az ifjúság hazafiasságra nevelésének elősegítése.

A kitüntetéseket kedden az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének, valamint a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának napja alkalmából rendezett ünnepségen nyújtotta át dr. Németh Gergely védelempolitikáért felelős helyettes államtitkár a Stefánia palotában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában