Érzékenyítő programsorozat

2019.10.17. 14:01

Csatahajó-kiállítás nyílt a Mezőkovácsházi Járási Hivatalban

Érzékenyítő programsorozatot indítottak útjára a Mezőkovácsházi Járási Hivatalban a csütörtökön megnyitott kiállítással.

Cs. I.

A Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Gyógypedagógia Módszertani Intézmény Magyarbánhegyesi Tagintézményének a diákja, Nemes András Bence, az autista fiú csodás csatahajóiból, valamint diákok rajzaiból nyílt tárlat.

Sódarné Varga Gyöngyi, Magyarbánhegyes polgármestere és Nemes András Bence, a csatahajók alkotója /A szerző felvétele/

Az a cél, hogy a másság elfogadása, a kis hősök iránti megismerési vágy felébreszthető legyen az emberekben – mondta a házigazda, a hivatalvezető Béni Attila. Mindenki ugyanúgy más! elnevezésű érzékenyítő kulturális programsorozat megnyitóján dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója úgy fogalmazott, lendülettel, szenvedélyesen indulhat útjára ez a remek program, ahol a kis hősök és pedagógusaik kiváló teljesítményei láthatók.

– Egy hivatal, ahova betérnek naponta százak, kiváló hely, hogy közelebb vigyük az emberekhez e kezdeményezés üzenetét – mondta.

Fajó János tagintézmény-vezetőtől megtudtuk, iskolájuk fő profilja a kiemelt figyelmet igénylő diákok nevelése, képzése. Háromszáz fiatal tudáscentruma a magyarbánhegyesi intézmény, ott 120 sajátos nevelési igényű fiatallal foglalkoznak a szakemberek hozzáértéssel, szeretettel.

Öcsi bácsi – a gyerekek így hívják – elmesélte tanítványukról, az orosházi Nemes András Bencéről, hogy amikor anyukájával megnézték a Titanic című filmet, érdeklődéssel fordult a fiú e téma felé. Wikipédián tájékozódik, filmeket néz, fordító programokkal szerzi meg azokat az ismereteket, amelyek szükségesek a makettek építéséhez. A kartonpapírból készült 80 hajómakettjét felajánlja bemutatásra művelődési házaknak.

Sódarné Varga Gyöngyi, Magyarbánhegyes polgármestere is köszöntötte a tehetséges fiatalt és díszoklevelet adott át neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában