Orosháza

2019.10.07. 11:14

A gyalogos közlekedés biztonságát szolgálja a felfestés

Orosházán felfestették a hétvégén azokat a piktogramokat, amelyek felhívják a figyelmet a gyalogátkelőhelyek előtt arra, hogy veszélyes a telefon, a fülhallgató használata.

Cs. I.

A szerző felvétele

Az önkormányzati forrásból megvalósult beruházás a balesetmegelőzést szolgálja. Inti a gyalogosokat: fokozott óvatossággal közelítsék meg a közúti csomópontokat. Összesen 25 ilyen figyelemfelhívó jel látható.

A szerző felvétele

Piktogramok figyelmeztetnek a Győri Vilmos térnél lévő átkelő mindkét oldalán, a Széchényi térnél, a Kossuth utcán több is, például a művelődési központ előtt és a pályaudvarnál. Óvatosságra intenek a felfestések a Könd utcán többek között a rendelőintézetnél, vagy az Árpád-kerti átkelőnél. A Deák Ferenc utcán kettő is van, egy a Vörösmarty iskola előtt, ezzel is a gyerekek biztonságát szolgálva. Ugyancsak e céllal a Táncsics Mihály Gimnázium és a Székács József Iskola előtti zebrához is kerültek piktogramok. Továbbá a Bercsényi és Rákóczi utcák, valamint a Thököly és Rákóczi utcák csatlakozásában figyelmeztetnek a felfestések.

A Rákóczi úton, az Eötvös iskolánál működik okoszebra. Tervezés alatt áll egy új gyalogátkelő létesítése a Bajcsy utcai óvodánál is – tudta meg hírportálunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában