vadállomány

2019.09.03. 09:45

Megyénkben van a legtöbb őz

Békés az ország apróvad-gazdálkodásának fellegvára – jelentette ki a napokban Hrabovszki János, a vadászkamara Békés megyei területi szervezetének, valamint a Békés Megyei Vadászszövetségnek az elnöke.

B. O.

Kifejtette, országosan megyénkben tenyésztik legnagyobb számban a fácánt – éves szinten 160 ezret –, a fácánteríték pedig évi 90 ezer madár. Hazánkban itt a legtöbb – 20 ezer egyed – a mezei nyúl elejtése és befogása, illetve megyénkben van a legtöbb – 40 ezer darab – őz is, melyből nagyságrendileg 10 ezer kerül terítékre.

Békés az apróvad-gazdálkodás fellegvára /Fotó: Bíró Fruzsina/

– Az őztrófea minősége pedig minden évben dobogós – tette hozzá Hrabovszki János, aki még megjegyezte, mindezek mellett a dámvadvadászati lehetőség is sok bérvadászt vonz megyénkbe. A vadászkamara elnöke úgy fogalmazott, a megye vadgazdálkodása az egyre romló környezeti és természeti feltételek ellenére kiválóan teljesít. Békés pedig egy jól működő területi szervezettel, valamint vadgazdálkodással rendelkezik, amit szavai szerint az is bizonyít, hogy a visegrádi négyek első tanácskozásuk helyszínéül éppen megyénket választották ez év tavaszán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában