Orosháza

2019.09.30. 13:06

Idegennyelvi képzést és vizsgát biztosítanak helyben

Óvodától a diplomáig, óvodától a munka világáig vezeti a fiatalokat az Orosháza iskolaváros program.

Csete Ilona

Forrás: Shutterstock illusztráció

Bojtor István alpolgármester a hétfői sajtótájékoztatón arra emlékeztetett, milyen eredményes, ha a város, az egymással partnerségben dolgozó iskolákkal példás, támogató jó kapcsolatot ápol. Ennek részleteiről Kovács Zsuzsanna, a Gyulai SZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola főigazgatója beszélt elsőként.

Elmondta, olyan idegennyelvi programra nyertek forrást, amelyben vállalták 700 főnek a képzését angol, német nyelven. A szakmai főigazgató-helyettes, Jancsurák József a szakképzési alternatívákat sorolta, amelyeket ez a középiskola kínál az érettségizett fiataloknak.

Dr. Blahó János, a Táncsics gimnázium igazgatója bejelentette, a DSD diploma mellett nyelvvizsga-bizonyítványt is szerezhetnek helyben, középiskolájuk a nemzetközileg is elfogadott LanguageCert Angol Akkreditált Nyelvvizsga helyszínévé vált.

– Úgy kell szolgáltatórendszerünket építeni, hogy azzal jó válaszokat adjunk a helyi gazdálkodó szervezetek igényeire – mondta az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában