Díjátadó

2019.09.24. 11:09

Gyulán lesz a megyei Prima-gála

Pénteken 17 órától a gyulai Vigadóban rendezi meg a Békés Megyei Prima-díj ünnepélyes díjátadó gálaestjét a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Békés megyei szervezete – jelentette be a programmal kapcsolatos kedd délelőtti békéscsabai, a B38-as hajón megtartott sajtótájékoztatón Nagy Mihály László, a VOSZ Békés megyei elnöke.

P. G.

Mint azt az elnök elmondta, az eseményen három Békés megyei Prima-díj talál gazdára a magyar irodalom, a magyar zene és a magyar közoktatás területéről, illetve ugyancsak átadják a Békés Megyei Vállalkozói-díjakat is. Utóbbi elismerést nyolc személyiség veheti majd át a gyulai rendezvényen.

Nagy Mihály László emlékeztetett arra, hogy már tizennegyedik alkalommal rendezik meg a megyei gálát, aminek az elmúlt években számos település, Szarvas, Szeghalom, Békéscsaba, Gyula és Békés is otthont adott már. Ennek kapcsán kiemelte, nagyon fontosnak tartja, hogy a program a megye számos helyére eljusson, ezért is rendezik meg különböző helyszíneken az eseményt.

A VOSZ megyei elnöke kitért arra, hogy a Prima-díjat tavaly elhunyt országos elnökük, Demján Sándor hívta életre. Fontos elképzelése volt, hogy a vállalkozók krémjének – hasonlóan az előző századok nagyvonalú mecénásaihoz –, támogatniuk kell a kultúrát, tudományt és sportot. Így született meg 2002-ben az országos kitüntetés, majd annak folyományaként a megyei gálák és díjazások.

– Békésben mostanára abban az irányban orientálódtunk, hogy sikeres, eredményes, értékteremtő csoportokat ismerjünk el – ecsetelte. – A díj nettó egymillió forintot jelent a csoportok részére, amit például egy-egy tanulmányútra, ruhákra, működési kellékekre, zenei együttesek esetében hangszerekre, azok javítására fordíthatnak a kitüntetettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában