Békéscsaba

2019.08.07. 11:29

Sihuhu: vasúti menetrendről kérdezhetjük a robotot

Nem mindennapi sikert ért el a békéscsabai származású Bayrak Yusuf vezette szegedi fejlesztőcsapat, a RoboRobo. Az általuk készített Sihuhu elnevezésű vasúti menetrend-chatbot a Messenger után immár a Viberen is elérhető.

Mostantól Viberrel is gyorsan kereshetünk a MÁV-menetrendekben. A Sihuhu magyarul és angolul is elérhető, és mindössze két településnevet kell megadnunk ahhoz, hogy megkaphassuk a pontos menetrendeket. Mint arról 2017 nyarán a Beolon is beszámoltunk, a Sihuhu-t saját költségén fejlesztette a RoboRobo, a magyar chatbot-fejlesztő csapat, hogy segítse a vonattal utazók mindennapjait.

Az informatikai világcég is felfigyelt a kezdeményezésre, majd felkereste őket és felajánlotta a lehetőséget, hogy a bot a Viber platformján is megjelenhessen.

Bayrak Yusuf mesél a Sihuhu-ról /Beküldött fotók/

A fejlesztőcsapatot alapító Bayrak Yusuftól megtudtuk, a Viber szerette volna mielőbb elérhetővé tenni a Sihuhut azon felhasználók számára, akik modern eszközökkel, zökkenőmentesen kívánják megtervezni utazásaikat. Nem sokkal később az alkotók és a világ egyik legnépszerűbb kommunikációs platformjának üzemeltetője összefogtak azzal a közös céllal, hogy minél több utazó férhessen hozzá a menetrend chatbot hasznos funkcióihoz.

– Két éve beszéltünk először a Sihuhuról, ez volt a legelső chatbotunk, és azóta rengeteg bot alkalmazást készítettünk. A Viberrel közös együttműködésünk első lépése a mostani, és reméljük, a közeljövőben további chatbotjaink jelenhetnek meg az üzenetküldő alkalmazásban – mondta el érdeklődésünkre a vezető chatbot-szakértő, aki egyébként a BSZC Gépészeti és Számítástechnikai Szakgimnáziumában végezte középiskolai tanulmányait, majd Szegedre került és most is ott dolgozik.

Bayrak Yusuf mutatja a menetrend-chatbot-ot

– Folyamatosan kutatunk olyan izgalmas lehetőségek és partnerek iránt, akik értékes tartalmat tudnak nyújtani a Viber felhasználói számára. A Sihuhuval közösen sikerült az utazások terén egy zökkenőmentes és intuitív felhasználói élményt teremtenünk. Így már elmondhatjuk, hogy egy ezer mérföldes út is egyetlen egyszerű kattintással kezdődik – mondta Daniela Ivanova, a Viber közép- és kelet-európai kapcsolatokért felelős vezetője.

Mi is az a RoboRobo?

A RoboRobo egy magyarországi chatbot-fejlesztő csapat. A chatbot-alkalmazásaik az elmúlt két évben több mint 42 millió üzenetet kaptak több mint 270 ezer felhasználótól. A Sihuhu a legelső chatbotjuk, amit az indulása óta a felhasználói igények szerint folyamatosan módosítottak és fejlesztettek.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában