Békéscsaba

2019.08.14. 16:06

Szüretelik a szőlőt a csabai ültetvényen

Nagyjából egy hete kezdődött a szőlő szüretelése az önkormányzati ültetvényen, a Kenderföldeken – mondta Vass Csaba, az ültetvényt üzemeltető városfejlesztési nonprofit kft. projektmenedzsere.

L. B.

Fotó: Licska Balázs

Mint a projektmenedzser fogalmazott, felborult a rend, ugyanis nem a Csabagyöngyével indítottak, mivel az országszerte háromhetes késésben van, hanem a Palatina és a Néró fajtákkal.

A kedvezőtlen, szélsőséges – hol csapadékos, hol rendkívül meleg – idő miatt minőségben és mennyiségben is elmarad a termés a korábbi esztendőkhöz képest. Bár a szőlő íze most is remek, a fürtök nem igazán tetszetősek.

A tervek szerint egy bolthálózatnak szállítanak be, a békéscsabai piacon szintén kapható lesz a szőlő, illetve a gyermekélelmezési intézménynek ugyancsak biztosítanak belőle. Kiemelte: egyetlen fürt sem maradhat a tőkén, amik nem piacképesek, azokat cefreként értékesítik. A gyümölcsökkel hasonló a helyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában