elismerés

2019.08.16. 18:55

Rangos kitüntetéseket vettek át

Több megyei szakember, közéleti személyiség is rangos állami elismerést vehetett át a fővárosban.

B. O.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetését vehette át dr. Görgényi Ernő

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere számára augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából Áder János köztársasági elnök.

Az elismerést a városvezető pénteken vette át a Belügyminisztériumban Kontrát Károly miniszterhelyettestől. Az államfő a Gyula város érdekében végzett érték- és közösségteremtő településvezetői munkája elismeréseként adományozta a kitüntetést dr. Görgényi Ernőnek.

A polgármester hangsúlyozta, a kitüntetés még jobb és még több munkára inspirálja.

– Ez az elismerés azoknak is szól, akik az elmúlt években segítették a munkámat – fogalmazott.

Bere Károly településvezetői és közösségépítő munkáját ismerték el

Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta Bere Károly, Füzesgyarmat polgármestere számára. Bere Károly a Füzesgyarmat város fejlesztése érdekében végzett magas színvonalú településvezetői és közösségépítő munkájával érdemelte ki az elismerést. Az elismeréseket a két városvezető pénteken vette át a Belügyminisztériumban Kontrát Károly miniszterhelyettestől.

Lovagkeresztet kapott Závogyán Magdolna

Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Lovagkereszt Polgári Tagozata kitüntetést adományozta a kondorosi Závogyán Magdolnának, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetőjének, az Emberi Erőforrások Minisztériuma volt helyettes államtitkárának. Mégpedig a közművelődés területén végzett kiemelkedő közösségépítő és kulturális szervezőtevékenysége, valamint a kulturális közfoglalkoztatási program megvalósítását, illetve a kulturális alapellátás rendszerének kialakítását elősegítő munkája elismeréseként. A kitüntetést Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere adta át pénteken a Pesti Vigadóban.

Forrás: MTI /Fotó: Rosta Tibor/

A Népművészet Ifjú Mestere díjban részesült Csasztvan Zsuzsanna

A szarvasi Csasztvan Zsuzsanna népdalénekest is díjazták, aki kiemelkedő népművészeti alkotó-, előadóművészi teljesítménye elismeréseként a Népművészet Ifjú Mestere díjban részesült. A kitüntetéseket Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere adta át pénteken a Pesti Vigadóban.

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Dr. Tirják László, Lantos Zoltán és Verasztó Antal

Dr. Tirják László Pro Natura díjas erdőmérnök, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója a Körös-Maros vidék természeti kincseinek védelme érdekében végzett eredményes intézményvezetői munkája elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át.

Forrás: newjsag.hu

Lantos Zoltánnak, Kevermes polgármestere az elismerést a Belügyminisztériumban vette át Kevermes Nagyközsèg és térségének fejlesztése, illetve lakóinak közösséggé formálása érdekében végzett munkája elismeréseként.

 

Fotó: Lantos Zoltán Facebook oldala

Verasztó Antal, orosházi helytörténész, író, költő több évtizedes szépirodalmi pályafutása, valamint Orosházával kapcsolatos hely-és művelődéstörténeti kutatásai elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapta Áder János köztársasági elnöktől. Az elismerést pénteken vette át Rétvári Bence államtitkártól.

- Váratlanul ért a kitüntetés, amit a magam részéről életműdíjnak fogok fel. S talán születésnap közeli ajándéknak is, mivel nemrég történt, hogy a 84. esztendőmbe is belekezdtem – nyilatkozta hírportálunknak.

Verasztó Antal /Fotó: Csete Ilona/

Több évtizedes zenepedagógusi munkájának elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehette át Bagoly László karnagy.

Bagoly László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában