Galériával

2019.08.17. 15:41

Péntektől vasárnapig tart a Mágori Fesztivál

A szombati főzőversenyen rekordszámú, közel negyven csapat szállt ringbe: birkapörkölt rotyogott a bográcsokban, de többen hagyományos ételeket készítettek.

A zsűriben helyet kapó Ambrus György mesterszakács elmondta, több szempont alapján bíráltak. Közben a sütemények is versenyeztek, mintegy harminc sós és édes különlegességből választották ki a legjobbakat.

Egy robot – mondhatni részeges, kerge – birkapörköltet készített, ezt bárki megkóstolhatta adomány fejében. A felajánlásokkal a Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesületet segítették, a civil szervezet kisbuszt és konyhai eszközöket vásárolna – mondta Molnár Sándor polgármester.

Hozzátette: az önkormányzati munkák során kiváló minőségű búza termett, ami mellé helyi termelőktől ugyancsak vártak felajánlásokat. A közfoglalkoztatási projektek révén vásároltak egy köves malmot, a búzát abban őrölték le: így készült a liszt, majd abból a Mágori Fesztiválon a kemencékben megsütötték a vésztőiek ünnepi kenyerét, amit megszenteltek és megszegtek. A város legújabb saját terméke, a Mágori Sör is bemutatkozott a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában