Gyomaendrőd

2019.07.23. 17:25

Örvénymedence, kamikaze- és anakondacsúszda is lesz a strandon

Elkészültek azok a látványtervek, melyek a gyomaendrődi Liget Fürdőbe tervezett csúszdaparkot mutatják be.

Balázs Anett

20190626 Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő Fotó: Kiss Zoltán KZ Békés Megyei Hírlap Gyomaendrőd

Fotó: Kiss Zoltán

Gyomaendrőd Város Önkormányzata árverésen vásárolt egy 4 állásos csúszdaparkot, melyet további csúszdákkal kiegészítve szeretne megépíteni, ezzel a Liget Fürdő nyári szolgáltatásait bővíteni – tájékoztatott közösségi oldalán Toldi Balázs, Gyomaendrőd polgármestere.

Fotók: Toldi Balázs Facebook-oldala

– A fenntarthatóság jegyében a fejlesztés fakivágás nélkül valósul meg, mindemellett a meglévő víztározó épület is fel lesz újítva. A kör alakú építmény tetején egy örvénymedence kerül kialakításra – tette hozzá.

Gera Krisztián, a Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping igazgatója a fejlesztésekről szólva elmondta, a tavalyi évben a kisgyermekes családoknak kedveztek azzal, amikor megvalósították a mintegy 100 négyzetméteren elterülő vizes játszóteret, ahol többek között vízkaput, vízágyúkat létesítettek.Továbbá a spray parkban egy olyan egyedülálló csúszda elem is helyet kapott, amely egy Volkswagen bogár elejéből indul ki és amelyre a városban nagy népszerűségnek örvendő, évente megrendezett bogártalálkozó alapján esett a választás.

Míg ezek az elemek a legkisebbek szórakoztatására szolgálnak, a fürdő vezetése az önkormányzattal folyamatosan azon dolgozik, hogy a fiatal, illetve a felnőtt korosztály számára is megfelelő kikapcsolódási lehetőséget nyújtson. A képviselő-testület a tavalyi évben 126,5 millió forintot szavazott meg nyári attrakció fejlesztésére.

– Ennek részeként az önkormányzat igen kedvező áron juthatott hozzá egy négyállásos csúszdarendszerhez. A szezonban nem szeretnénk a vendégeket zavarni, ezért a munkálatokat szeptemberben tervezzük elkezdeni. Ennek során a kinti víztározó rendszert is felújítjuk, amelynek tetején egy örvénymedence, és egy magaslati csúszda kap helyet. Ezzel párhuzamosan kezdjük meg az érkezőmedence építését, amelybe a négyállásos csúszdából a vendégek a vízbe csobbanhatnak, várhatóan a következő szezontól – árulta el a részleteket Gera Krisztián. Hozzátette, a kivitelezéseket helyi vállalkozók bevonásával tervezik megvalósítani.

A csúszdákhoz új medencét is építenek

Gera Krisztián elmondta, a most készülő csúszdák között lesz olyan, amelyről felfújhatós gumipárnák segítségével érkezhetnek meg a vendégek a vízbe, míg a hagyományos “gatyakoptatós”, tehát segédeszköz nélküli csúszdákat is ki lehet majd használni. Utóbbiak között a kamikaze fantázianevet viselő elem segítségével, mintegy 10 méteres magasságból, rövid, egyenes szakaszon hirtelen felgyorsulva, majd lassítva érhető el a medence. Az anakonda fantázianevű csúszda pedig lassabban és kanyargósabb módon mutatja meg a 10x15 méteres, azaz az új 150 négyzetméternyi felületű vízhez vezető utat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában