korszerűsítés

2019.07.23. 19:22

Megújult a csabai piac kültéri része, költözhetnek az árusok

Megújult a békéscsabai piac területén a vásárcsarnok melletti régi, kőpados rész, a kivitelező végzett a munkálatokkal, megszerezte az üzemeltetéshez szükséges használatbavételi engedélyeket – ismertette dr. Sódar Anita, a városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezetője, hozzátéve, a műszaki átadás-átvételi eljárás múlt héten, pénteken lezárult.

Licska Balázs

dav

Az ügyvezető részletezte, miszerint a terület teljesen új burkolatot, valamint fedést kapott, a tető- és oldalfedések révén az árusokat és a vevőket megkímélik az esőtől és a szikrázó napsütéstől. Emellett redőnnyel ellátott, zárható faszerkezetes pavilonokat építettek ki. Emlékeztetett, a vásárcsarnokot tavaly korszerűsítették az összességében nettó 663 millió forintos beruházás részeként.

Fotók: Sz. V.

Megérkeztek az engedélyek az illetékes hatóságoktól, azok rövidesen jogerőre emelkednek – mondták a piacot üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt.-nél. Zsadon Endre üzletágvezető hozzátette, az árusokkal újabb szerződést kötnek, mivel nem mindenki kerül ugyanoda és ugyanakkora területre, mint korábban. A bérleti díjakat igyekeztek úgy megállapítani, hogy azok összhangban legyenek a korábbiakkal.

Az árusok a szerződés megkötését követően kaphatnak kulcsot és költözhetnek, a tervek szerint a többségük szombaton már a megújult területen kínálhatja portékáit – folytatta. Zsadon Endre megosztotta, a gazdabolt melletti területről a faházakat hamarosan elviszik, a felállított sátrat pedig augusztus elejére elbontják, így azon a részen újra parkolhatnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában