fejlesztés

2019.07.29. 11:06

Megújulhat a könyvtár épülete Vésztőn

Újabb pályázatokat nyújtott be a vésztői önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.

L. B.

A pályázatok sikeresség esetén újabb beruházásokat jelenthetnek a városban – ismertette Molnár Sándor polgármester, hogy miről döntött a közelmúltban tartott ülésén a helyi képviselő-testület.

A településvezető a részletekkel kapcsolatban elárulta, az úgynevezett Zöld város projekt részeként mind külsőleg, mind belsőleg korszerűsítenék a városi könyvtár épületét, valamint egy streetball- és egy gördeszkapályát alakítanának ki a művelődési központ melletti területen. Ez a fejlesztés több mint 326 millió forintot tenne ki, a teljes összeget európai uniós forrásból biztosítanák.

Kívül és belül is rendbe tennék a bibliotékát /A szerző felvétele/

A családbarát, munkába állást segítő intézményeket, közszolgáltatásokat ugyancsak fejlesztenék a TOP keretében Vésztőn. Ez azt jelenti, hogy a nemrég sikeres pályázatok eredményeként korszerűsített Békési úti, Komlódi-falvi óvodát egy minibölcsődével egészítenék ki egy majdnem 70 millió forintos beruházás során – közölte Molnár Sándor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában