19. hobbigyűjtemény

2019.06.27. 16:01

Pez cukoradagolókból nyílt kiállítás Békéscsabán

Újabb különleges, sorban a 19. hobbigyűjtemény színhelyévé vált a Turisztikai Főpályaudvar, ahol ezúttal Pez cukoradagolókból nyílt kiállítás. A csaknem félszáz darabot felsorakoztató tárlat között a klasszikus Walt Disney figurák mellett A gyűrűk ura szereplői, Batman, Mr. Bean, de még Sisi és Ferenc József is visszaköszön az adagolók formájáról.

B. A.

20190627_Békéscsaba_PEZ cukorka kiállítás_BMH_LEH

A megnyitón elhangzott, az első cukoradagoló egy öngyújtót formázott, és egy orvos kezdeményezésére alkották meg azzal a céllal, hogy a dohányosok cigarettagyújtás helyett cukorkához nyúljanak. A leszoktató módszer sajnos nem vált be, de a változatos, mára mintegy már 1500-féle adagolónak köszönhetően a termék óriási siker lett.

Fotó: Lehoczky Péter

A töltő cukorkából évente átlagosan 4,2 milliárdot adnak el, melyet a hazai, jánossomorjai üzem mellett Kínában gyártanak. Az egyedülálló gyűjtemény, amelynek nagy része Magyarországon nem elérhető, a kecskeméti Szalontai családnak köszönhetően érkezett Békéscsabára. A kiállítás július 28-áig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában