Orosháza

2019.06.09. 07:00

Gyopárkatündér mesemondói ismét találkoztak

De boldog volna a mesemondók találkozójának a megálmodója, Károlyi Fülöp Béla – idén nyáron lenne 80 éves... Róla is megemelékeztek az orosházi városi könyvtárban a szombati megnyitón.

Csete Ilona

Fotó: Cs. I.

Buzai Csaba igazgató köszöntötte a mesemondókat, a nagyon izgatott kísérőiket (szülőket, nagyszülőket, óvónőket, tanítókat), és elmondta, 2006-ban szervezte meg – akkor még az Ifjúsági Magyarságtábor keretein belül, annak záróestjén – az első mesemondó versenyt Károlyi Fülöp Béla. Azóta minden évben nagy sikerrel zajlik.

Az idei egyben a 90. Ünnepi Könyvhét orosházi rendezvényeinek nyitóeseménye is volt, amelyre határon túlról is érkeztek gyerekek.

Dávid Zoltán polgármester örömének adott hangot: az idei évben 13 oktatási intézmény 28 óvodása, iskolása érkezett, az orosháziak mellett Elekről, Nagyszénásról, Pusztaföldvárról, Kiszomborról, sőt, a szerbiai Ludasról is.

A szerző felvételei

– Béla bácsi már nincs közöttünk, idén júliusban lenne nyolcvanéves. Ám ha ő nincs is közöttünk, azért itt van az a szellemiség, amit képviselt. Mindig azt mondta, hogy a gyermekolvasó a jövő olvasója. A gyermekolvasó pedig a mesék és versek világán keresztül haladva lesz értő felnőtt olvasó, aki örömmel vesz könyvet a kezébe és gondolkodik az olvasmányon. Ti itt mindannyian jó úton jártok, hogy értő olvasók, kiművelt emberfők legyetek, nagyon örülök, hogy itt vagytok az idén 70 éves orosházi könyvtárban és meséltek nekünk. Ne izguljatok, élvezzétek ezt a mai napot és alaposan nehezítsétek meg a zsűri dolgát.

A zsűri tagjai voltak: Vetésiné Petrányi Erzsébet, a zsűri elnöke, a Nyugdíjas Pedagógusok Justh Zsigmond olvasókörének képviseletében, Nagy Sándorné nyugdíjas pedagógus, Fülöp Béla egykori kollégája és Dávidné Tóth Márta, szintén a Nyugdíjas Pedagógusok Justh Zsigmond olvasókörének képviseletében.

Eredmények:

1. korcsoport: Óvodások, 1. osztályosok. 1. Zvolenszki Ádám (Forrás Református Óvoda, Orosháza, felkészítő: Kálmán Zsuzsanna). 2. Sonkoly Fruzsina (Elek Város Óvoda- Bölcsőde, felkészítő: Árvainé Nagy Mónika), 3. Kolovity Stella (Nasa Radost Óvoda / Ludas Matyi Művelődési Egyesület, Ludas, felkészítő: Szabó Réka).

2. korcsoport: 2. és 3. osztályosok. 1. Csizmadia Áron (Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola, felkészítő: Tompáné Barabás Edit), 2. Engi Daniella (Miroslav Antic Általános Iskola / Ludas Matyi Művelődési Egyesület, Ludas, felkészítő: Szabó Réka), 2. Alzubi Maryam (Református Kéttanítási Nyelvű Általános Iskola, felkészítő: Horváth Endréné), 3. Kulcsár Anna Helga (Nagyszénási Czabán Samu Általános Iskola, felkészítő: Kulcsár László Tibor, Kulcsár Magola Helga).

3. korcsoport: 4. és 5. osztályosok. 1. Kecskeméti Bence Odin (Kiszombori Dózsa György Általános Iskola, felkészítő: Prónai Éva), 1. Kőrmőci Nóra (Petőfi Sándor Általános Iskola, Hajdújárás / Ludas Matyi Művelődési Egyesület, Ludas, felkészítő: Szabó Réka), 2. Szabados Betti Mia (Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda, felkészítő: Németh Franciska Lujza), 3. Major Lénárd (Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola, felkészítő: Budácsik Anita).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában