galériával

2019.05.15. 16:12

Negyvenmillióból újult meg a békéscsabai Kölcsey utcai óvoda

Ünnepélyes keretek között adták át szerdán Békéscsabán a Kölcsey utcai óvoda felújított épületét.

L. B.

Fotó: Bencsik Ádám

Közel 40 millió forintból korszerűsítették a Kölcsey utcai óvoda épületét Békéscsabán, még szebbé vált – ismertette dr. Ferenczi Attila városi tanácsnok. Hangsúlyozta: érdemes tenni azért, hogy jobb körülményeket teremtsenek a gyerekeknek, egy felújított épület azonban mit sem ér kiváló pedagógusok nélkül, akik megtöltik tartalommal is azt. Kiemelte, hogy a Kölcsey utcai intézményben remek szakemberek dolgoznak.

Számvetést készített dr. Sódar Anita, a városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezetője, részletezve, hogy az elmúlt időszakban hét óvoda újult meg Békéscsabán, most kettő fejlesztése zajlik, a jövőben pedig további négynél várhatók munkálatok. Ismertette, hogy a Kölcsey utcai óvoda esetében a kivitelezés költsége több mint 35 millió forintra rúgott, az önkormányzat 7,4 millió forint saját erőt biztosított annak érdekében, hogy a beruházás megvalósulhasson.

Szigeteltek, negyven nyílászárót cseréltek – az ablakokat és a bejárati ajtót –, korszerűsítették a fűtési rendszert, napelemeket telepítettek, akadálymentes bejáratot és mosdót alakítottak ki – sorolta.

Pribelszki Péterné intézményvezető aláhúzta: tágasabbá, energiatakarékosabbá, szebbé vált a Kölcsey utcai óvoda, a felújítással egy álom vált valósággá. Beszédében elmondta, hogy a tornaszertár és a gondnoki helyiség az ugyancsak korszerűsített melléképületbe költözött, így a főépületben egy újabb helyiséget tudtak kialakítani. Emlékeztetett: az óvoda 1952-ben nyitotta meg kapuit, a ’80-as évek elején és a ’90-es évek végén esett át felújításon a mostani beruházás előtt.

A Kölcsey utcai óvodában a Nefelejcs csoport gyermekei adtak műsort, valamint mézeskalácsokkal mondtak hálás köszönetet a felújításért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában