ünnepség

2019.05.17. 18:34

Hetvenéves a tótkomlósi szlovák iskola

Vendégeivel, szülőkkel, nagyszülőkkel ünnepelte a szlovák iskola fennállásának a 70. évfordulóját.

Cs. I.

Laukó Zsuzsanna igazgató nosztalgiával emlegette az iskola falain lévő tablókon látható fiatal arcokat, melyek mellett az évszámok mutatják, miként múlik az idő. Van valami közös bennük: bár az iskola azóta megújult, ugyanazokon a folyosókon sétáltak, ugyanazokban a termekben tanultak és az udvar is a régi.

– Tagjai ők is egy összetartó, nagy családnak, és ez a nagy család most 70 éves. 70 tanév, 70 első osztály, 70 ballagó osztály. Egykor ezen osztályok egyikének én is tanulója voltam – idézte fel a múltat az igazgató a pénteki ünnepi gálán. – Sokunk emlékezetében megjelennek volt pedagógusaink, olyan személyiségek akik a katedra másik oldalán állva megosztották velünk tudásukat, felkészítettek az életre, megtanították nekünk, mi a becsület és az emberség. Ők kitörölhetetlenül beleírták magukat az iskola történelmébe. Szeretettel és megbecsüléssel gondolok igazgató elődeimre, az intézmény volt és jelenlegi pedagógusaira, technikai dolgozóira akik odaadó munkájukkal segítettek és segítik gyermekeinket abban, hogy sikeres felnőttekké váljanak.

Az iskola vezetője megköszönte az előző és jelenlegi fenntartónak, partnereiknek és a szülőknek, hogy támogatják intézményt, segítenek céljaik elérésében. Mint fogalmazott, kívánja, hogy ez az intézmény tovább fejlődjön, gyarapodjon, járjon oda sok szorgalmas gyermek, akik a felkészült, hivatásukat szerető pedagógusok segítségével megalapozhatják biztos jövőjüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában