Békéscsaba

2019.05.27. 17:14

Békés megye önkéntes segítőit köszöntötte a Vöröskereszt

Megtartották a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének Világnapi ünnepségét hétfőn a megyeszékhelyen.

Busi Ottó

Fotó: Bencsik Ádám

Az eseményen elsőként dr. Párducz László a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének elnöke köszöntötte a megjelentek, majd kiemelte, a véradók sokszor többek, mint emberek, ők az emberiség példaképei.

Dr. Sárosi Tamás a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának főosztályvezetője a vöröskereszt és a hivatal közti együttműködésről beszélt, majd kifejtette, annak megkötése óta harminc olyan rendezvény volt a megye területén, melyeket együtt valósítottak meg. Szarvas Péter, a város polgármestere a véradók köszöntése mellett beszédében az önzetlenség, a segítségnyújtás és a véradás fontosságát hangsúlyozta.

Az ünnepségen elsőként Tóth Zoltánnét a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatóját köszöntötték, aki kiemelkedő munkájáért Szolgálati Érdeméremben részesült. Ezt követően átadták a „Humanitárius település” címet, mely díj a Magyar Vöröskereszt eszmeiségét, alapelveit tiszteletben tartó, megvalósításában aktívan részt vevő közösségek elismerése. Ezt a kitüntetést idén Nagyszénás tűzheti a település határait jelző táblák alá.

A Magyar Vöröskereszt Elsősegély Népszerűsítésért „ezüst” fokozatát a békéscsabai Karancsi Péter, míg a Vöröskeresztes Tevékenységért kitüntetés „gyémánt” fokozatát a medgyesbodzási Kiszel Ferencné, arany fokozatát pedig a békéscsabai Laczó Pálné és a mezőhegyesi Kocsárdiné Járási Erika érdemelte ki.

A Magyar Vöröskereszt Vöröskeresztes Tevékenységért Dicsérő Oklevelét a megyei védőnői szolgálat kapta, az Év Médiatámogatója pedig Orosháza város médiája lett. Mindezek mellett Vöröskeresztes Munkáért kitüntetés „ezüst” fokozatában részesült Barta István Zoltán, Szász Róbertné és Szabó Lászlóné.

A Vöröskeresztes Tevékenységért kitüntetés „bronz” fokozatát pedig Kotroczóné Antal Terézia, Acsai Éva, Kolozsi Mihályné és Rocskár Jánosné kapta meg. Mindezek mellett kiosztották még az elnöki díszokleveleket, az ifjúsági tevékenységért járó kitüntetéseket és az önkéntesek munkáját elismerő okleveleket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában