életet menthet

2019.04.01. 16:22

Rászorulók kaptak füstérzékelőt a megyei katasztrófavédelemtől

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatásos tisztjei az elmúlt héten tizenöt füstérzékelőt adták át és szerelték fel leginkább azokhoz az idős, egyedül élő és mozgásukban akadályoztatott személyekhez, akik egy esetleges lakástűz kialakulásánál a legveszélyeztetettebbek között vannak – adta hírül a szervezet honlapján.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. tavaly szeptemberében elindított közös kampányának folytatása részeként kerültek kiosztásra azok a füstérzékelők, amelyeket a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok adtak át a leginkább veszélyeztetettebbek számára, olyan karitatív szervezetek bevonásával, mint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vagy éppen a Magyar Vöröskereszt.

Az érzékelők lehetőséget adnak egy esetlegesen bekövetkező tűzesetnél (lakástűz), hogy még a tűz korai szakaszában észleljék és lehetőségük nyíljon, hogy eloltsák azt, vagy rosszabb esetben értékes perceket nyernek az ott lakók, hogy időben és épségben elhagyják az ingatlant.

Az elmúlt hét folyamán a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Békéscsabán és környékén hivatásos adtak át füstérzékelőket.

A katasztrófavédelem szakemberei minden alkalommal a helyszínen be is üzemelték készülékeket és tájékoztatták az ott lakókat a berendezés működési elvéről és használatát érintő kérdésekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában