Befogadlak

2019.04.30. 17:25

Nevelőszülők toborzása volt a cél Békéscsabán

Befogadlak címmel tartottak nevelőszülői toborzó napot kedden a CsabaParkban az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés Megyei Kirendeltsége és a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat szervezésében. Az esemény egy országos program keretein belül valósulhatott meg.

Vásári Erzsébet

A rendezvényen elsőként Sziszák Katalin, a szakszolgálat intézményvezetője köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében elhangzott, nagy öröm számukra, hogy részt vehetnek a program szervezésében. Szeretnék, ha az eseménnyel fel tudnák hívni a Békés megyeiek figyelmét a nevelőszülők áldozatos munkájára és minél többen kedvet kapnának általa ehhez a hivatáshoz. Munkatársaival együttesen azt vallják: a gyermeknek a legjobb helye egy családban van.

Fotók: Imre György

A következőkben dr. Simon Attila István, az EMMI szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára mondta el köszöntőbeszédét, melyben kifejtette, 2018 őszén indított kampányuk célja ráirányítani a lakosság figyelmét arra, hogy mintegy 21 ezer állami gondoskodásra szoruló fiatal él ma Magyarországon, akik gyermekotthoni, vagy nevelőszülői elhelyezésbe vannak irányítva.

Hozzátette, az említett állami gondozásban lévő gyerekeknek jelenleg 70 százaléka élhet összesen 5300 nevelőszülőnél, ezért programjuk lényege a lehető legtöbb új nevelőszülő toborzása. Békés megyének pedig kiemelt szerepe van ebben, hiszen négy hálózatával és 155 nevelőszülőjével bőven az országos átlag felett (77 százalékot) teljesít, ami egy rendkívüli mintát mutat.

Kiemelte, hogy Tolnai Péter, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke maga is már 21 éve nevelőszülő, ami a legszebb példája annak, hogyan lehet ezt a hivatást beilleszteni mindannyiunk életébe.

A köszöntőbeszéd után a kampány elején meghirdetett „Lehetetlen nincs” című országos rajz- és kisfilm pályázatának megyei díjátadója következett. A Békés megyei díjazottak az első korcsoportban Szabinyái Mercédesz Arabella (I.), Hegyközi Viktória (II.) és Fülöp Melinda (III.), másodikban Rostás Mercédesz (I.), Csatári Zoltán (II.) és Lipcsei Larissza (III.), a harmadikban pedig Rádai Terézia (I.) és Ökrös Barbara (II.) lettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában