Békéscsaba

2019.04.29. 18:58

Nógrádi György: a migránsok jelentős része alkalmatlan a munkára

Egy-két generáció múlva kisebbségbe kerülhetnek a fehérek Európában – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő hétfőn a Csabagyöngye Kulturális Központban. Kiemelte, hogy a nyugati politikának változnia kell, a május végi európai parlamenti választások kapcsán kérdés, hogy miként alakul a jövő, és hogy feljönnek-e a Néppárttól jobbra lévő pártok. Az ENSZ tagállamainak kétharmada migránskibocsátó, így kell nézni az állásfoglalásait is.

L. B.

A migránsok kapcsán kifejtette, hogy a jelentős részük alkalmatlan a munkára, és hogy nem hajlandók visszamenni a kibocsátó országukba, családegyesítést szeretnének. Csak Németországban 780 ezer szír tartózkodik. Elmondta, hogy Nyugat-Európának évi 300 ezer emberre lenne szüksége a munkaerő pótlása érdekében, fele a volt szocialista országokból, fele a harmadik világból – de utóbbiak nem tudnak integrálódni, Németországban a törökök sem tudtak beilleszkedni.

Nógrádi György és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő /Fotó: Lehoczky Péter/

Fontosnak nevezte a külső határok védelmét, és megemlítette, hogy Afrikából a népességrobbanás miatt tömegek indulhatnak útnak. Kérdés, hogy Törökország meddig hajlandó feltartóztatni a migránsokat, és egyébként azokat, akiknek van szakképzettsége, diplomája, ott tartják dolgozni, nem engedik tovább. Görögország pedig a tartozásai elengedései fejében hajlandó csak a migránsokat feltartóztatni, ám a kintlévőségeinek 40 százaléka Németországhoz kötődik.

– Európa régóta nem globális játékos – mondta Nógrádi György, hozzátéve, hogy Európa a Brexit – azaz Nagy-Britannia tervezett kilépése – miatt tovább gyengül, csak Franciaország és Németország marad. A szakember szerint három erőközpont van, az Egyesült Államok, Kína és Oroszország.

Érdekes, hogy Amerikában hamarosan a fehérek lesznek kisebbségben a spanyolajkúak, afroamerikaiak és ázsiaiak miatt. Kína abból indul ki, hogy számára a jelenlegi világrend nem elfogadható, a devizatartalék harmada ott van, gőzerővel fegyverkezik és az alkalmas pillanatra vár, közben a kommunista párt egy svéd típusú demokráciát építene ki. Oroszország ereje a kőolajban és a földgázban, valamint a hadseregében van, és az ukrán kérdés kulcskérdés számára.

Nógrádi György a Polgárok Békéscsabáért Egyesület által szervezett Biztonságos Európa? sorozat részeként tartott előadást, a rendezvények fővédnöke Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában