galériával és videóval

2019.04.25. 13:53

Ki páncélba öltözött, ki az ujjlenyomatát adta a rendőrnapon

Közvetlen közelről vehették szemügyre az érdeklődők a rendőrség járműveit, a rendőrök felszerelését és szolgálati fegyvereit a „Rendőrség Napján” csütörtökön a békéscsabai főtéren. A különleges programra kilátogatók ezen felül a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a mentőszolgálat által tartott bemutatókat, valamint a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik járművét is megtekinthették.

Nagy-Laczkó Viktória

Fotó: Imre György

Már a reggeli órákban megkezdődtek a rendőrség napja elnevezésű program előkészületei csütörtökön a Szent István téren. A szervezők ezúttal is számos érdekességgel készültek, és sorra állították fel a kerékpáros ügyességi és szlalompályához szükséges bójákat, a bűn- és a balesetmegelőzéshez kapcsolódó vetélkedők, memóriajátékok és tesztek számára otthont adó sátrakat. Majd egymás után érkeztek meg az esemény további résztvevői is a helyszínre: így a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat és a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai.

– Minden évben próbálunk valamilyen apropóból egy bizonyos helyszínen összegyűlni és méltóképpen megünnepelni a rendőrség napját. De ez a nap lehetőséget ad arra is, hogy egy kicsit más szempontból, egy kicsit más szemüvegen keresztül, közvetlenebbül tudjunk az állampolgárokkal beszélni, bemutatni a munkánkat – foglalta össze a rendezvény jelentőségét Telekné Furák Mónika rendőr alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője. – Ezen felül jó találkozási pont azokkal az iskolás-, óvodáskorú gyermekekkel is, akikkel az intézményi meghívások során esetleg nem találkoztunk.

A rendőrség a programelemekkel elsősorban a fiatalokat, gyerekek kívánta megszólítani, ezért a legtöbb feladatot játékos formában tálalta. Volt többek között dominó, lufiajándék, ujjlenyomatvétel és kifestő is.

Mindazonáltal a felnőttek és az idősebbek is megtalálhatták a számításaikat a többórás rendezvényen, ugyanis a bűnmegelőzési, a balesetmegelőzési és a bűnügyi technikai szolgálat rendőrei is jelen voltak, akik azon túl, hogy szemléltették az eszközeiket, válaszoltak a munkájuk iránt érdeklődők kérdéseire is.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a mentőszolgálat bemutatóval készült, de a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik járművét is meg lehetett tekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában