Beruházás

2019.04.08. 08:30

Felújítják a muronyi művelődési házat

Befejezéséhez közeledik a muronyi művelődési ház több mint 50 millió forintból megvalósuló felújítása.

Papp Gábor

Fekete Ferenc polgármester tájékoztatása szerint a beruházás részeként cserélték a nyílászárókat, megvalósult a fal külső és belső szigetelése. Az épületre napelemek kerültek, amit hamarosan rácsatlakoztatnak az energiarendszerre, illetve korszerűsítik majd a fűtési rendszert is.

A fejlesztéshez az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon nyert el támogatást, amit a település további mintegy 5 millió forinttal egészített ki pótmunkákra, hogy a beruházás teljes legyen.

Fekete Ferenc hangsúlyozta, a művelődési ház a község legfontosabb közösségi színtere, egész évben számos rendezvénynek ad helyet.

– Ezért is tartottuk fontosnak, hogy a programoknak még méltóbb helyszínt biztosítsunk – húzta alá. Az épület gazdaságos működése, a költségek csökkentése is lényeges szempont. A településvezető szólt arról, hogy terveik szerint és igény esetén újraindítják az ifjúsági klubot az intézményben, hiszen ez a generáció is kiemelten fontos számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában