galériával

2019.04.15. 18:40

Elismerések találtak gazdára a békési ünnepi testületi ülésen

Békés várossá nyilvánítása 46. évfordulójának alkalmából rendeztek ünnepi képviselő-testületi ülést hétfőn délután a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ, a programra teljesen megtelt nagytermében. Az eseményen a szokásoknak megfelelően átadták a városi elismeréseket.

Papp Gábor

Izsó Gábor polgármester köszöntőjében kiemelte, az ünnepek rendkívül fontos szerepet töltenek be az emberek életében. Mint mondta, a hétköznapok rohanásában ilyenkor megállunk, visszatekintünk az elmúlt időszakra, kifejezzük tiszteletünket azok iránt, akik meghatározzák sorsunk alakulását, formázzák a jelent. Emlékeztetett arra, hogy Békés 46 évvel ezelőtti várossá nyilvánítása jelentősen megváltoztatta a település életét, megsokszorozta a lehetőségeket és a fejlődés esélyét. Szólt arról, hogy uniós támogatásokból, illetve városi saját forrásból több milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg a városban.

– Békés évről évre halad előre. Az önkormányzat és intézményeinek beruházásai mellett magánerős fejlesztések is folynak – ecsetelte. – A munkanélküliség csökken, a születések száma minimálisan ugyan, de emelkedik. Hamarosan 29 ezer négyzetméternyi belterületi út aszfaltozása készül majd el.

A testület a Békésről elszármazottak identitásának megőrzéséért, Békés elismerésének elősegítéséért, valamint jó hírnevének öregbítéséért Nagy Sándor, Hódmezővásárhelyen élő kertészmérnök, borászati és italtechnikai szakmérnök, borász részére a „Békés Város Díszpolgára” címet adományozta. Nagy Sándor személyesen nem tudott jelen lenni az ünnepségen, videoüzenetben köszönte meg az elismerést.

Békés Városért kitüntetéssel ismerték el Balog Gáborné népi kismesterségi oktató, Kádasné Öreg Julianna a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ igazgatója, valamint Bíró György tanító, népnevelő munkásságát.

A „Civilek a Városért” kitüntetésben részesült a Meskete Meseszínház.

„Az Év Békési Sportolója” címet adományozta a képviselő-testület Balogh Ágnes Kyra serdülő magyar válogatott asztali teniszezőnek, Borbély Istvánnak, a NB1/B osztályú Békési FKC felnőtt csapata kézilabdázójának, valamint Juhos Istvánnak, a Surman Box Club ökölvívójának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában