Diplomácia

2019.04.04. 18:11

A dán nagykövet látogatott Gádorosra

Kirsten Geelan dán nagykövet látogatott a dél-alföldi településre csütörtökön azzal a céllal, hogy többet megtudjon a Dan-Farm Hungary Kft. beruházási terveiről, a társaság innovatív és fenntartható termelési megoldásairól. 9 millárd forintos beruházás keretében két új sertéstelep épülhet meg Pusztaföldváron és Telekgerendáson.

Csete Ilona

A dán vállalatokat külföldön, így Magyarországon is, a Dán Nagykövetség, mind diplomáciai, mind pedig üzleti vonalon támogatni tudja. A diplomáciai kapcsolatokon kívül, a Külügyminisztérium részeként működő kereskedelmi osztály segítségével, hatékonyan képes segíteni a cégeket a helyi partnerek felkutatásában, az üzleti kapcsolatok építésében, illetve az induló vállalkozások esetében vállalatalapítási segítséget tud nyújtani – tudtuk meg.

Beküldött felvételek

A dánok sikerének titka az összefogás és a tapasztalatcserén alapuló fejlődés. Ennek magyar megvalósításában úttörő szerepet vállal a gádorosi székhelyű sertéstelep, amelynek üzletpolitikája nagyon hasonló a dán szemléletmódhoz, organikusan illeszkedve a helyi viszonyokhoz – mondta el Morten Knudsgaard, a gádorosi telephelyű cég dán vezetője.

– A nagykövetség és a társaság kiváló kapcsolata hosszú évekre visszavezethető, hiszen a céget 2002-ben dán befektetők alapították, így ez nem az első alkalom, hogy vendégül láthattuk a nagykövetség képviselőit – tette hozzá Sarusi-Kis Tamás ügyvezető igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában