Genetikai Feladatmegoldó Verseny

2019.03.30. 20:09

Versennyel tisztelegtek a genetikus munkássága előtt

Ismét megrendezte a Czeizel Endre Genetikai Feladatmegoldó Versenyt szombaton a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium.

P. G.

Kovács Ilona, az intézmény megbízott igazgatója elmondta, a megmérettetésen több mint húsz Békés megyei diák vett részt.

– A verseny legfőbb célja, hogy közelebb hozzuk a biológia talán kevésbé ismert területét a középiskolás fiatalokhoz – hangsúlyozta a szakember. – Az eseménnyel emellett tisztelgünk Czeizel Endre emléke előtt, aki mindig nagy odafigyeléssel fordult a fiatalok felé.

A megnyitón köszöntőt mondott Kovács Ilona, majd Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója, dr. Kovács József országgyűlési képviselő és dr. Szabad János genetikus, a Szegedi Tudományegyetem emeritus professzora.

A diákok ezt követően egy különteremben oldották meg a feladatokat, amiben a tanult ismeretek gyakorlati alkalmazása, valamint a logikus gondolkodás játszotta a főszerepet. Ezzel párhuzamosan a pedagógusoknak Bán Sándor, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanára tartott előadást a biológiai diákolimpiákról. A délután folyamán szintén előadást hallgathattak meg az érdeklődők, illetve Czeizel Endrére emlékeztek. A versenyfeladatok megoldását dr. Szabad János ismertette. A verseny létrejöttéért sokat tett Kmetykó András és Szilágyi János pedagógusok, az iskola tanárai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában