idősellátás

2019.03.29. 16:23

Orosháza is részt vett az egerszalóki idősgondozási workshopon

Az elmúlt hétvégén Egerszalókon idősgondozási workshopot rendeztek, ahol a Kisvárosok Szövetsége nevében Orosháza is részt vett. A program keretébe n többek között olyan kérdésekre keresték a választ a résztvevő önkormányzatok, hogy milyen kihívásokkal szembesülnek a különböző lakosságszámmal bíró települések az idősellátás terén, hogyan segíthetnek egymásnak az önkormányzatok. 

beol.hu

A rendezvény szakmai tartalmát a TÖOSZ-szal együttműködve alakították a minisztérium munkatársai, ami a résztvevők visszajelzései alapján hasznosnak bizonyult az önkormányzatok számára. A nemrég zárult Norvég Alap által finanszírozott program keretében már elkezdődhetett az idősellátásra összpontosító önkormányzati fejlesztési munka.

Beküldött felvétel

Alsómocsolád, Mórahalom és Újbuda projektjeinek fenntartási tapasztalatait hallgathatták meg a résztvevők, továbbá olyan önkormányzatokat, amelyeknek már sikeresen megvalósult idősellátási projektjük van.

Meghívást kaptak a MANORKA-projekt önkormányzati szövetségi partnerei is, hiszen a TÖOSZ vezetésével sikeresen megvalósított projekt szintén ebben a programban szerepelt a Norvég Alap lezárult szakaszában. A Magyar Faluszövetség képviseletében Szentkirály és Répceszemere község vettek részt, a Kisvárosok Szövetsége nevében pedig Orosháza és Simontornya, a TÖOSZ-tól Tab és Pápa városai vettek részt.

A sikeres projektet végrehajtó önkormányzatoknak lehetőségük volt olyan önkormányzat részvételét javasolni, akikkel szívesen együttműködnének a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában