iPartraszállás, galériával

2019.03.22. 13:45

Megmutatták magukat az iparművészetisek a SZEGYA-ban

Képzőművészeti alkotások, grafikák, fényképek, videók, animációk, ruhák – ezekről, pontosabban alkotóikról szólt az iPartraszállás, a SZEGYA-s iparművészetisek szakest programja csütörtökön a békéscsabai középiskola – ablakokkal és így természetes fénnyel teli – alkotóházában.

L. B.

Immár ötödik alkalommal mutatták meg saját magukat saját maguknak az iparművészeti tagozatos diákok, fontos ugyanis, hogy megismerjék önmagukat, hogy egy tükröt tartsanak, és lássák, hogy honnan hova jutottak egy év alatt – mondta Novák Attila, a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma munkaközösség-vezetője. Az iPartraszállás cím jelképes, hiszen a fiatalok mondhatni megérkeznek önmagukhoz.

A rendezvényen bemutatkozott a suli két új szaktanára, Imre György és Bende Attila /Fotók: Nagy Kristóf és Pap Bogi/

Az alkotóház egyfajta sziget a BSZC tengerén – fogalmazott a művésztanár. Hozzátette: az épület rengeteg lehetőséget tartogat, egyre fontosabb szereplővé válik a művészeti életben, és az iparművészeti tagozatosok nyitnának az egész város és az egész megye művészete, művészei felé.

A szakest előtt azt kérték a diákoktól egy felhíváson keresztül, hogy mutassák meg az alkotóház esszenciáját. Novák Attila hangsúlyozta: nem kiállítást tartottak a beérkezett anyagokból, a diákok inkább prezentálták, bemutatták, hogy mivel is foglalkoznak, mit is gondolnak az alkotóházról.

A munkaközösség-vezető összegezte azt is, hogy mit tettek le az asztalra a SZEGYA-sok az elmúlt időszakban. Például munkaruhás divatbemutatóval szerepeltek a közfoglalkoztatási kiállításon és vásáron, a Csaba Centerben tartott tavaszi és őszi divatnapokon különleges kollekcióval jelentkeztek, a Meseházban tartott jazz-pikniken egyszerre voltak jelen a zene mellett az absztrakt képek és a stílusos öltözékek, az egy mondhatni összművészeti esemény volt.

A Szent-Györgyi Albert középiskola tanulói rendszeresen bemutatkoznak különböző kiállításokon, így volt ez a Csabai Garabonciás Napok keretében, ilyen volt a Csabagyöngye Kulturális Központban a Novembergruppe 100 című tárlat, amikor az expresszionizmus nagyjainak állítottak emléket. Vagy az, amikor a Degré utcai sérült fiatalokkal közösen mutatták meg munkáikat. Elhangzott, hogy a Csabagyöngye Kulturális Központ a jövőben is számít a fiatalokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában