Társművészet – Művésztársak

2019.03.01. 18:16

Tárlat nyílt Gyulán Mata János és Kner Imre alkotásaiból

Társművészet – Művésztársak címmel nyílt Mata János és Kner Imre közös és egyéni alkotásaiból kiállítás a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltárban pénteken kora délután. A kiállítást Erdős Tamás, a Gyomai Kner Nyomda Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg.

P. G.

A tárlat előzményei 2017 karácsonyáig nyúlnak vissza, amikor bemutatták dr. Erdész Ádám, a MNL Békés Megyei Levéltára igazgatója A Kner család és más történetek című könyvét.

Az eseményen ifj. Mata János – aki egyebek mellett a Kukori és Kotkoda rendezője – nem tudott részt venni betegsége miatt, de jelezte régi barátjának, a szerzőnek, hogy szeretne kiállítást szervezni édesapja Mata János és Kner Imre barátságának emlékeiből. A sors másként akarta, ifj. Mata János elhunyt.

Elképzelését Kner Imre egyik unokája, Kéri Júlia és dr. Erdész Ádám karolta fel. A kiállítást elsőként Budapesten mutatták be, majd a tárlat megérkezett Gyulára, ahonnan egyébként számos emlék származik. A tárgyak Kner és Mata 1943-ban kezdődött legendás barátságát is felidézik, számtalan érdekességet megvillantva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában