galériával

2019.03.25. 19:50

Két olimpiai bajnokkal gazdagodott Elek

A Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon sikereket elérő helyi sportolókat köszöntötték hétfőn Eleken. Az olimpiai arany- és ezüstérmes Jenei Zoltán úszót és az aranyérmes Nagy András bowlingozót a helyi általános iskola diákjai, óvodások és az önkormányzat munkatársai fogadták a polgármesteri hivatal épülete előtt.

Nagy-Laczkó Viktória

A borús, esős idő ellenére a város apraja-nagyja összegyűlt a 2019. évi világjátékokat rendkívüli eredményekkel záró két sportoló tiszteletére rendezett ünnepségen. A jelenlévők magyar és uniós zászlók lengetésével, majd tapssal és a himnusszal üdvözölték az újtelepi városrészről hintóval érkező olimpikonokat.

A sportolóknak elsőként Pluhár László polgármester gratulált, s teljesítményük kapcsán kiemelte, a két fiatal feltette a térképre az arab világban eddig ismeretlen Eleket. Majd elmondta, a város életében nagyon nagy sikert jelent Jenei Zoltán és Nagy András eredménye. Mint fogalmazott, a fiatalemberek rendkívüli erőfeszítéseket tettek azért, hogy kijussanak az olimpiára. Már az is egy nagyon nagy siker, hogy bekerültek a magyar válogatottba, s a kinti, Abu-Dhabiban és Dubajban rendezett versenyen pedig minden várakozáson felül teljesítettek.

A formaruhában megjelenő sportolókat ezt követően a hivatal előtt elhelyezett dobogóra állították, majd emléktárgyakkal ismerték el győzelmüket, valamint többek között Turóczy András alpolgármester szólt hozzájuk és egyben a jelenlévő gyerekekhez. Véleménye szerint a két olimpikon az élő példája annak, hogy nemcsak nagyvárosból, hanem kisebb településről is kikerülhetnek olimpiai bajnokok.

A múlt héten véget érő világversenyen Jenei Zoltán a gyulai Triton SE színeiben úszott. Érdeklődésünkre elmondta, nagyon jó érzéssel tölti el a köszöntés. Az érmek kapcsán pedig elárulta, a verseny előtt fáradtnak érezte magát, de a megmérettetésen teljes erőbedobással úszott, és nagy örömmel töltötte el, hogy dobogóra állhatott. A tervei szerint egy kis pihenés következik, majd folytatja az edzést, ugyanis négy év múlva Berlinben is úszni akar.

Nagy András, a Gyulai Harruckern SE versenyzője elmondta, landolás után tudott csak felengedni, mert az utazás ijesztő volt számára. Az aranyéremre nem számított, csak arra figyelt a játék alatt, hogy mindent kihozzon magából. Úgy értékeli, a mérkőzés nehéz volt, főleg a japánok ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában