fejlesztések

2019.02.20. 14:00

Folytatódik a gyulai parkolóépítési program

A hét elején megkezdődött az önkormányzati saját forrásból létesülő parkolók építése Gyulán, a Nürnbergi utcában – jelentette be a beruházás helyszínén megtartott szerdai sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester és Torma Béla tanácsnok, önkormányzati képviselő.

P. G.

Torma Béla és dr. Görgényi Ernő szólt a parkolóépítésről. Fotó: K. Z.

A polgármester elmondta, a beruházás része hosszú távú, tervezett parkoló- és útépítési programjuknak.

– Évről évre újítunk fel utakat, építünk újabb parkolókat, ami egyebek mellett azért is szükséges, mert egyre több az autó a városban – fogalmazott dr. Görgényi Ernő.

Torma Bélát képviselőt is többen keresték a Nürnbergi utca, illetve a Törögzug parkolási helyzetével kapcsolatban, illetve egy édesanya levélben jelezte a polgármester felé, hogy nincs elég parkoló a területen, ami miatt sokszor kell a gyerekekkel és a bevásárló szatyrokkal keringeniük a városrészen.

Torma Béla és dr. Görgényi Ernő szólt a parkolóépítésről. Fotók: K. Z.

– A város teherbíró képességének megfelelően igyekszünk folyamatosan parkolókat létrehozni – ecsetelte dr. Görgényi Ernő. – Az idei munka Törökzugban kezdődött. A fejlesztés nem csak a lakókat, hanem a törökzugi óvodához érkezőket is segíti. A beruházó más helyen is készít ilyen jellegű létesítményt a városban, először az alapok készülnek el, majd legkésőbb május 15-ig az aszfaltozás is befejeződik.

Torma Béla megerősítette, hogy több lakossági jelzés is érkezett Törögzugból a parkolási helyzettel kapcsolatban.

– Gyulán 14 ezer 600 autó található – tette hozzá. – Ezért is időszerű, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan folytassuk a parkolók építését a városrészen. A Nürnbergi utcában 18 állásos parkolót létesül 5 millió 698 ezer forintból. Hozzátette, a közeli játszótérhez újabb parkolókat terveznek, és a remények szerint hamarosan több ilyen fejlesztés is megvalósulhat.

Dr. Görgényi Ernő kiemelte, tavaly a szomszéd utcában, a bölcsődénél kilenc új parkolót építettek. Hamarosan elkezdődik a tűzoltósággal szemközt helyezkedő lakótömb mögötti parkoló építése, az Implom iskolánál pedig már zajlanak ilyen munkálatok. Tavaly a Zöldkereszt orvosi rendelőnél adtak át „megállókat” az autók számára, tavaly előtt a Laktanya utcában 43 parkoló épült, és a Szivárvány Napközi otthon fejlesztésénél is létesültek az udvarban parkolók a dolgozók részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában