PÉNZ7

2019.02.20. 19:58

Az öngondoskodás jelentőségére is felhívják a fiatalok figyelmét

A PÉNZ7 elnevezésű programsorozathoz kapcsolódva csaknem húsz Békés megyei középiskola diákjai vesznek részt a „Tudatosan a jövő biztonságáért” című interaktív órákon, melynek megvalósítói a Békés Megyei Kormányhivatal, a Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesülete Társadalombiztosítási Ellenőrzési Szakosztálya és a Békéscsabai Médiacentrum. A program nyitórendezvényét szerdán délelőtt a kormányhivatal épületében tartották.

Busi Ottó

Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, nyitóbeszédében hangsúlyozta, fontos, hogy odafigyeljünk a népességgel kapcsolatos folyamatokra. Elmondása szerint az elmúlt tíz évben nagyjából tíz százalékkal csökkent Békés megye lakossága. – Ezt a folyamatot pedig meg kell állítani és vissza kell fordítani a foglakoztatási és népességmegtartó képesség növelésével – jelentette ki.

Fotók: Lehoczky Péter

Dávid Ferenc, a Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesülete Társadalombiztosítási Ellenőrzési Szakosztályának elnöke elmondta, a program a társadalombiztosítással, a foglalkoztatással, a külföldi munkavállalással és az öngondoskodással összefüggő, fontos kérdésekre hívja fel a figyelmet.

Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezető igazgatója a társaság szerepéről szólva elárulta, együttműködésükkel többek közt olyan, a témához kapcsolódó tudásanyagokat közvetítő ismeretterjesztő filmek készültek, melyek a fiatalok számára is nagy segítséget adhatnak.

Dr. Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a pénzügyi tudatosság, az öngondoskodás jelentőségét hangsúlyozva elmondta, a Magyar Nemzeti Bank fontosnak tartja, hogy a tudatos pénzügyi tervezés a családok mindennapjainak részévé váljon, és az emberek minél fiatalabb korban gondoljanak az időskori éveikre. – Ennek legmegfelelőbb eszköze pedig az öngondoskodás, ezzel egy havi kisebb összeg megtakarításával egész komoly segítséget nyújthatunk saját magunk számára – hangsúlyozta dr. Windisch László. Hozzátette: az öngondoskodással nem érdemes várni, minél hamarabb kezd el valaki megtakarítani, annál kevesebb összeget kell félretenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában