DOBOZ

2019.01.19. 12:00

Tüzelőt vehetnek a megítélt összegből

A helyi önkormányzat 1554 mázsa szén vásárlására kapott támogatást, ebből a dobozi szociális és gyermekügyek bizottságának döntése alapján az arra jogosultak 2,5 mázsát kapnak – tájékoztatott a település polgármestere.

B. O.

Köves Mihály kiemelte, fontos, hogy a háztartás vegyes tüzelésre alkalmas eszközzel rendelkezzen, a kérelmek beadására pedig folyamatosan, de legkésőbb január 31-ig van lehetőség, a polgármesteri hivatalban.

– Mindezek mellett a téli rezsicsökkentés kiterjesztésének támogatásaként – a település a 2017. évi szociális tüzelőanyag póttámogatására – 394 mázsa barnakőszénre is forrást kapott. Ez a mennyiség szintén a bizottság döntése alapján a 2017. évben támogatásra jogosultak között kerül kiosztásra. Ezt külön igényelni nem kell – jegyezte meg a polgármester.

Hozzátette, a téli rezsicsökkentésben, korábban gázártámogatásban nem részesültek juttatása 12 ezer forint összegű természetbeni támogatás. Erre azok jogosultak, akik még tavaly október 15-ig a polgármesteri hivatalban benyújtották az igényüket. Mint megtudtuk, Dobozon 1397 háztartás kapott gázártámogatást, ezen kívül 553 háztartás igényelhette volna a 12 ezer forint összegű, a jogosult által választható tüzelőanyagot. Ezzel szemben ténylegesen 231 fő igényelt támogatást, melyből 34 fő szenet, 187 fő tűzifát, 4 fő PB-gázt,

6 fő pedig pelletet. Az önkormányzat által kiállított utalvány alapján a helyi tüzépen szerezhetik be az általuk igényelt tüzelőanyagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában