körösladány

2019.01.08. 18:30

Tizenöt éve élnek a munkaidőkerettel a Henkelnél

Már több mint 15 éve alkalmaznak munkaidőkeretet a Henkel körösladányi gyárában – tájékoztatta hírpotálunkat közleményében a cég, reagálva a sajtóban megjelentekre, miszerint a cégnél akár heti 68 órát is dolgoznak az emberek.

Papp Gábor

Mint a társaságnál hangsúlyozták, a folyamatosan változó piaci igényekhez való alkalmazkodáshoz, a versenyképességhez a gyártási folyamatok rugalmassága nélkülözhetetlen, és ennek érdekében alkalmazzák a már említett munkaidőkeretet. Jelenleg ezen gyakorlaton a kollektív szerződésükben sem kívánnak változtatni, függetlenül a munka törvénykönyve módosításaitól.

Hangsúlyozták, a munkaidőkeret nem új keletű modell. A munka törvénykönyve már 2002 óta lehetővé teszi a munkaidőkeret alkalmazását, mely számos hazai vállalatnál alkalmazott, törvényes munkaszervezési eszköz. A körösladányi gyárban az érdekképviselet és a vezetőség között a munkaidőkeret 2003-as bevezetése és kollektív szerződésbe foglalása óta folyamatos, konstruktív egyeztetés zajlik, mely alapján a munkavállalók érdekében egyre több védelmi pontot és jelentős kedvezményeket építettek be a szabályozásba.

Hozzátették, a kollektív szerződés emellett hosszú évek óta számos juttatást és anyagi támogatást biztosít munkatársaiknak és családjaiknak. Példaként említették a teljesség igénye nélkül a 13. és 14. havi fizetést, az egységes bruttó 700 ezer forintos cafeteria keretet, a táppénzkiegészítést 30-90 nap között, gyermek születése esetén pénzbeli támogatás, iskolakezdési támogatást, a lakásvásárláshoz nyújtott kedvezményes kölcsönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában