takarékszövetkezet

2019.01.02. 15:34

Lőkösházán aláírásokat gyűjtenek a helyi bankfiókért

Szűcsné Gergely Györgyi, a település polgármestere elmondta, nemrégiben felkereste a hivatalban a Békés Takarékszövetkezet illetékes üzletágvezetője, és közölte, hogy várhatóan a megyében lévő 67 fiók egyharmadát, köztük a lőkösházi kirendeltséget is bezárják, előreláthatólag február végétől.

Ny. L.

– Kérdésemre elmondták, hogy Lőkösházán 177 ügyfél van – ecsetelte Szűcsné Gergely Györgyi. – Ez a lakosság tíz százaléka. Úgy gondolom, az nem kis szám. A lőkösházi lakosság jelentős részét érinti a fiókbezárás. Elkeserítő, hogy emiatt két munkahely szűnik meg a településen. Az indokok között az szerepelt, hogy a veszteséget termelő fiókokat számolják fel, de lesz helyette majd ingyenbankkártya, amit megtanítanak használni mindenkinek, és lehet menni a postára, illetve lesz mobilbank is.

Jelenleg 67 fiókkal működik a Békés Takarékszövetkezet /Illusztráció: Kiss Zoltán/

– Nem is olyan régen egy országos agrárkonferencián az hangzott el, hogy a takarékszövetkezetek a lakossági ügyfelek és az agrárszektor tradicionális finanszírozói, ezen belül a kisebb termelők esetében pedig piacvezető pénzintézetnek tekinthetők – mondta Szűcsné Gergely Györgyi.

– Lőkösházán emellett még sok nyugdíjas, a civil szervezetek és a közfoglalkoztatott munkatársak közül nem kevesen itt bankolnak. Emellett nem megyünk el szó nélkül, képviselőtársaimmal közösen hamarosan aláírásgyűjtésbe kezdünk azért, hogy Lőkösházán, ha csökkentett nyitvatartási idővel is, de megmaradhasson a fiók.

Nemrégiben írt arról a Magyar Idők, hogy új stratégiát hagytak jóvá a Takarékszövetkezetek, amelyeknek kiemelt célja, hogy egy új kereskedelmi bank alakuljon ki az integráció szervezeteiből. Versenyképesség, üzleti és szervezeti korszerűsítés, megújuló tradíciók – ezek a fő céljai a Takarék-csoport 2019–2023-as időszakra szóló üzleti stratégiájának, amelyet a Takarékok több mint féléves egyeztetést követően fogadtak el. A kiterjedt, országos jelenlét megtartása mellett szükség van a fiókhálózat hatékonyságának javítására, a kirendeltségek korszerűsítésére, utóbbi kategóriában bezárások is várhatók.

Kerestük a témában a Békés Takarékszövetkezetet, későbbre ígértek szerkesztőségünknek választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában