jótékonykodás, galériával

2019.01.27. 15:45

Közel háromszázan vettek részt az idei békési KÉSZ-bálon

Tizenhetedik alkalommal rendezte meg a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) békési szervezete hagyományosnak számító jótékonysági bálját szombaton este a helyi sportcsarnokban. A program ezúttal is jelentős érdeklődés, 280 résztvevő jelenlétében zajlott.

P. G.

Az esemény kezdetén a a vendégek egyperces néma felállással tisztelegtek a közelmúltban fiatalon elhunyt Karsai Csaba, a békési KÉSZ tagjának emléke előtt. Felcsendültek a magyar és a székely himnusz dallamai. Utóbbi már csak azért is volt fontos, mert Válaszútról, a Kallós Zoltán Alapítványtól, illetve számos székelyföldi településről érkeztek vendégek az estre.

A nyitó, kalocsai táncokat Mahovics Tamás és Mahovicsné Ladányi Anita adta elő, majd a látványos produkcióval lépett fel a Mariann Balettiskola Békéscsaba. A műsor ezen részét a Belencéres Táncegyüttes fergeteges produkciója zárta. A zenét a Tonic szolgáltatta.

Dr. Pálmai Tamás, a KÉSZ békési tagja számolt be a szervezet tavalyi évi munkájáról, majd szólt az idei tervekről. Mint elmondta, a szombati bál bevételéből továbbra is támogatják azt a békési testvérpárt, akik esetében az idősebb a fiatalabb gyámja, és a két fiatal felsőoktatási tanulmányaihoz járul hozzá a KÉSZ havi apanázzsal. Ugyancsak segít a szervezet egy tehetséges békési fiatalembert és édesanyját, hogy a fiú egyetemre mehessen.

A szokásoknak megfelelően a határon túli magyarságra is figyelnek. Egy marosvásárhelyi árvaház kis lakóin és egy Kolozsváron tanuló vak kislánynak is segítenek.

A belépők, illetve a jótékonysági árverés is a nemes célokat szolgálta, amelyen különleges tárgyak találtak gazdára. Dr. Kovács László ismét nagyban segítette az árverést. Csuta György, Szeverényi Mihály, Horváth Hajnalka és Schéner Mihály egy-egy festményére is sokan licitáltak, ahogy nagy siker volt a tombola is.

Az est fővédnöke Kémenes Lóránt Zoltán kolozs-dobokai főesperes, védnöke pedig Nagy Tibor békési plébániai kormányzó volt. Számos közéleti személyiség vett részt az esten, köztük Dankó Béla országgyűlési képviselő, dr. Kovács Tamás, a NAV Békés megyei igazgatója, Vantara Gyula, korábbi országgyűlési képviselő, Izsó Gábor, Békés, Szarvas Péter, Békéscsaba és Szebellédi Zoltán Újkígyós polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában