gála, galériával

2019.01.20. 21:08

Elismerték a Csabagyöngyét segítő közösségek munkáját

Immáron negyedik alkalommal rendezték meg a Csabagyöngye Közösségi Gálát. A rendezvényen díjjal köszönték meg az intézményt segítő szervezetek, személyek munkáját.

Busi Ottó

Mint az intézmény igazgatójától megtudtuk, még 2015-ben alapítottak kitüntető díjakat az egységeikben kiemelkedő tevékenységet végző, az intézményt segítő személyek, közösségek, társadalmi vagy gazdasági szervezetek elismerésére. Szente Béla hozzátette, idén a díjakat a központ születésnapja alkalmából megrendezett vasárnapi közösségi gálán nyújtották át. Az eseményen ötféle elismerést osztottak ki: a Stark Emlékérmet, a Csabagyöngye Közösségi Díjat, a Csabagyöngye Siker Díjat, a Csabagyöngye Tisztelet Díjat és az Önkéntes Díjat.

Mint kiderült, Stark Emlékérem annak adományozható, aki a Csabagyöngye Kulturális Központban működő közösségi szervezetben a szervezet fejlődése, gyarapodása, hírnevének öregbítése érdekében kifejtett tevékenységével kimagasló érdemeket szerzett. Mindezek mellett önzetlen áldozatvállalással alkotott, nevelt, huzamosabb ideig közösségi munkát végzett, és példaként áll emberi, illetve közösségi magatartásával, egyéniségével a közössége élén, és a mindenkori kötelességeinél többet tett a közösségért. Idén Lukácsné Rácz Katalin testnevelő tanár, a Gerinctorna klubból, illetve János Hajnalka tanár a Meseházi Családi Dalárdából, a Fiatalok Népdalköréből, valamint a Mezőmegyeri Nyugdíjas Klub egykori vezetője, Laczó Pálné érdemelte ki az elismerést.

Csabagyöngye Közösségi Díjat azon közösségek, szervezetek kaphattak, amelyek huzamosabb ideje kimagasló szakmai munkát végeztek a központban. Ez évben ketten érdemelték ezt ki, a Nosztalgia Tízek Klubja és a Gazda Nyugdíjas Egyesület.

Csabagyöngye Siker Díj elnevezéssel díj adományozható mindazon személynek, aki a Csabagyöngye Kulturális Központban működő társadalmi szervezetből indult és az ott kapott ismeret, tudás is hozzásegítette ahhoz, hogy kimagaslót alkosson vagy tegyen, és ez által az intézmény jó hírét öregbítse. Ez alkalomból Králik János és Králik Jánosné a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület és Békéscsabai Társastánc Klubból, valamint a Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes a Fölszállott a páva című műsorban való szereplésért érdemeltek ki elismerést.

Csabagyöngye Tisztelet Díjat érdemelt ki Lonovics László főiskolai docens, a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar, Mester Gábor gyűjtő és az Ízvadász Főzőklub. Az elismerést azoknak osztották ki, akik az elmúlt időszakban kimagasló, jelentős, szakmai, támogató segítséget nyújtottak a CSAKK számára.

Csabagyöngye Önkéntes Díjat adtak át Sárközi Máriának és az Egyensúly AE Egyesületnek. A díjazottak az elmúlt időszakban önkéntes munkájukkal támogató segítséget nyújtottak a központ által kezdeményezett programok számára.

Az ünnepélyes díjátadó után Csík János és a Mezzo zenekar fellépése szórakoztatta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában