virtuális tárlat

2018.12.13. 19:55

Rendhagyó kiállítás nyílt a Munkácsy Mihály Múzeumban

A Munkácsy Mihály Múzeum és a Békéscsabai Médiacentrum együttműködésének köszönhetően, a Belváros rehabilitációjának III. ütemében – ismertebb nevén Munkácsy-negyed – jött létre az a virtuális kiállítás, amely a világhírű festőművész életútját végigkíséri, és amelynek bemutatóját csütörtök este tartották a múzeumban.

Balázs Anett

A tárlat nem mindennapi vizuális élményét mozgó- és állóképek egymást váltó egyvelege adja, amelyet egyszerre három nagyteljesítményű vetítő segítségével mutattak be a Múzsák Termében.

A 47 perces virtuális kiállítás képanyagát – amely végigtekint Munkácsy Mihály fordulatokban bővelkedő életútján, valamint bemutatja életművét is – Gyarmati Gabriella művészettörténész szövege kíséri, Zsíros András a 7.Tv műsorvezetőjének narrálásával. Továbbá az anyag elkészítésében Varga Ottó, a Budapesti Gazdasági Egyetem kreatív munkatársa játszott még nagy szerepet.

Fotók: Imre György

Az eseményen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte a kíváncsi érdeklődőket, aki elmondta, a szlogen tartalmi érdeméhez, amely szerint Békéscsaba Munkácsy városa, számos intézmény és annak munkatársai közreműködtek az elmúlt időszakban, ám a projekt fő zászlóshajója a festőgéniusz nevét viselő múzeum. Hozzátette, ehhez járult még hozzá az a felhívás, melyet a Munkácsy Mihály Múzeum és a Békéscsabai Médiacentrum tett közé.

Elhangzott, a „Békéscsaba az én városom” címmel meghirdetett kisfilmes pályázatra több mint száz alkotás érkezett, melynek első öt helyezettjét díjazták a vetítéseket követően.

Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Médiacentrum ügyvezetője lapunknak elmondta, a 2-3 perces kisfilmek készítőinek legjobbjai az ajándékutalványon kívül abban az elismerésben részesülnek, hogy alkotásaikat a 7.Tv hírfolyamában folyamatosan közzéteszik. Hangsúlyozta, a virtuális kiállítás és a kisfilmes pályázat fő célja, hogy a városrehabilitációs programokhoz kapcsolódva olyan elemeket valósítsanak meg, amelyek elősegítik a csabai polgárok városhoz való kötődését.

A „Békéscsaba az Én városom” kisfilmes pályázatának nyertesei:

1. helyezett: Mohos Mihály

2. helyezett: Szabó Richárd

3. helyezett: Köveskúti Simon

4. helyezett: Viszokai Kristóf

5. helyezett: Szappanos Rómeó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában