BÉKÉSCSABA

2018.12.11. 17:20

Nyolcszáz rászoruló vehetett át adományt

Élelmiszercsomagokat osztottak ki a megyeszékhelyen, kedden délelőtt. Mint elhangzott, az önkormányzat igyekszik támogatni a rászorultakat, ezért a nehéz helyzetben lévő családok részére idén is élelmiszercsomag osztást szervezett.

B. O.

Szarvas Péter is részt vett az élelmiszercsomagok kiosztásában. Fotó: Lehoczky Péter

Már reggel, a program kezdetekor, több tucatnyian várakoztak a Fövenyes Utcai Idősek Klubjának épülete előtt, hogy átvehessék azt a többféle tartós élelmiszert tartalmazó élelmiszercsomagot, melyet Békéscsaba önkormányzata állított össze a szociálisan rászoruló személyek és családok mindennapi gondjainak enyhítése és szociális biztonságuk megőrzése érdekében.

Szarvas Péter is részt vett az élelmiszercsomagok kiosztásában. Fotó: Lehoczky Péter

Szarvas Péter, a város polgármestere is részt vett az átadáson. A megyeszékhely első embere úgy fogalmazott, az adventi időszakot éljük, és erre az időszakra a segítségnyújtás, az önzetlenség a jellemző. Mint elmondta, a békéscsabai önkormányzatnál már hagyomány, hogy minden évben, adventkor, karácsonykor komoly élelmiszer-adományt nyújtanak át a nehéz sorsú embertársaiknak.

– Idén nyolcszáz család számára, egyenként ötezer forint értékű, tartós élelmiszerekből álló csomagot adományoztunk. Ez összesen négymillió forint önkormányzati forrást jelent, és egy nap alatt, a szociálpolitikai osztály munkatársaival közösen tudjuk az adományokat átadni a kiválasztottaknak – árulta el a városvezető. Kérdésre válaszolva, Szarvas Péter elmondta, mivel személyesen is részt vesz a rászorultak fogadásában és az élelmiszercsomagok kiosztásában, tapasztalata szerint ahogy korábban, úgy most is jóleső érzéssel fogadták el az adományt a megjelentek. Mint megtudtuk, a kiosztott csomagba többek közt konzerv, lekvár, tej, étolaj, rizs, liszt, búzadara, tészta, kakaó és az ünnep jegyében szaloncukor is került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában