projektindítás

2018.12.20. 12:08

Máris továbbfejlesztik a nemrég megnyílt békéscsabai piacot

A kivitelező cégnek átadták a munkaterületet, és január közepén elindulhatnak a munkálatok a felújított vásárcsarnok melletti területen.

L. B.

A szerző felvétele

Az elárusítóhelyek eddig le nem fedett részét szintén lefedik, az eddig elkészülttel azonos módon, mérettel. Emellett faházakat vásárolnak, azokban nyolc-nyolc árus kaphat majd helyet – ismertette dr. Sódar Anita, a városfejlesztési nonprofit kft. cégvezetője a csütörtökön, a városházán tartott, a piac fejlesztésével kapcsolatos rendezvényen.

A szerző felvétele

A több mint 800 millió forintos beruházás részeként eddig korszerűsítették a vásárcsarnokot, szigetelték a homlokzatot, a tetőt, modernre cserélték a nyílászárókat.

Az eseményen Szarvas Péter polgármester kiemelte: a vásárcsarnokban lényegesen komfortosabbá váltak a körülmények, télen az eddiginél melegebb, nyáron pedig hűvösebb lesz. Kifejtette, hogy a mostani beruházás egy nagyívű fejlesztés első üteme, a második ütem a Modern Városok Program keretében valósul meg, annak révén teljesen megújul a Szabó Dezső utca-Illésházi utca-Trefort utca-Piac köz által határolt négyszög. Igazi térségi vásárteret alakítanak ki, parkolóház épül a gazdabolt mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában