Békéscsaba

2018.12.16. 18:13

Túlóratörvény: felvonulással tiltakoztak Békéscsabán

A Munka törvénykönyve módosítása, a túlóratörvény miatt vonultak több mint százan vasárnap délután Békéscsabán.

Felvonulást, tiltakozást szerveztek a megyeszékhelyen vasárnap délután, hogy így tüntessenek a Munka törvénykönyvének a módosítása, a túlóratörvény ellen.

A szervezők részéről Körömi János elmondta, a demonstráció legfőbb célja a szolidaritás, hogy az országszerte kibontakozó tiltakozó akciók mellett Békéscsaba is csatlakozzon a tiltakozási mozgalomhoz.

A találkozási pontnál az Andrássy úton végül több mint százan gyűltek össze, majd a megjelentek a Kossuth tér felé vették az irányt. A demonstráció a demokráciért jelszóval meghirdetett menet élén sétálók hangosbeszélővel buzdították a felvonulókat.

A Kossuth téren civilek, egyetemisták és szakszervezetisek szólaltak fel a demonstrálók előtt. A békéscsabai megmozdulást információink szerint több ellenzéki párt is a támogatásáról biztosította: így a DK, az LMP, a Liberálisok, a Momentum, az MSZP és a Jobbik is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában