EuroSkills

2018.10.01. 13:58

Remekeltek a megye fiatal szakemberei Budapesten

Büszke lehet Békés megye azokra a fiatal szakembereire, akik hazánkat képviselték hétvégén az EuroSkills Budapest 2018. versenyen.

Nagy-Laczkó Viktória

Closing Ceremony of EuroSkills 2018. Budapest competition at Papp László Budapest Sportarena. 29th sep. 2018. Photo: László Mudra

A kétévente rendezett Európa-bajnokságon négy megyei induló volt, közülük mechatronikában Takács Zoltán társával, Sípos Kristóffal aranyérmet vehetett át a hétvégén. A fodrász Kovács Alexandra, az informatikai rendszerüzemeltető Orodán Tamás (párban), és a szárazépítő Lóczi Gábor elérve a szükséges pontszámot, kiválósági érmet kapott.

Fotó: Mudra László

A verseny három napon át zajlott a HungExpo területén. A magyar csapat tagjai 3 aranyérmet, 3 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett, valamint 9 kiválósági érmet is kaptak.

Cseh István, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke (Kovács Alexandra felkészítője is) a versennyel kapcsolatban kiemelte: a fiatal szakmunkásoknak hatalmas többlettudást, visszaigazolást, önbizalmat ad egy ilyen megmérettetés. Példát mutatnak korosztályuknak, ugyanakkor az elhelyezkedési esélyeiket jelentősen növeli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában