a rajzfilm ünnepe

2018.10.28. 11:26

Klasszikus mesék kerültek fókuszba a Szarvasi Moziban

A Szarvasi Moziba elsősorban családok, főként kisgyermekes szülők érkeztek, hogy a rajzfilm ünnepén kiemelt szerepet kapó Kockásfülű nyúl meséi évadának számos epizódját nézhessék végig.

B. A.

Emellett mindhárom nap, két helyszínen vetítettek animációs filmeket többek közt a Kecskeméti Animációs Film Fesztivál 2017 díjnyertes filmjeiből, nemzetközi animációs filmeket, valamint a legkisebbek kedvencét: Bogyó és Babóca meséit is. A vetítések szüneteiben játékos totó, a rajzfilmekhez kapcsolódó színezők és kézműves foglalkozások várták a családokat.

Beküldött felvételek

Décsei Mónika, a Cervinus Teátrum rendezvényház vezetője elmondta, az országos kezdeményezéshez már a kezdetektől fogva csatlakoztak, hiszen számukra is öröm, hogy ilyenkor újra fókuszba kerülhetnek, azok a régi nagy klasszikus mesék, amelyek ma már egy mozi műsorán sem szerepelnek.

– Jó látni, hogy a 20-30 éves kisgyermekes szülők nosztalgiázásból újra betérnek ezekre a filmekre, ahová hozzák magukkal a csemetéiket, akiknek jó esetben ez az első mozis élményük. Így talán nagyobb kedvvel jönnek vissza hozzánk később, hogy rendszeresen átéljék ezt a fajta kulturális élményt – fogalmazott Décsei Mónika.

A rajzolt sztárok éltetése mellett este pedig a horror műfajt kedvelők izgulhatták végig az aktuális, kedvenc premier filmeket, kedvezményes jegyárak mellett.

A Horror Fröccs elnevezésű programhoz kapcsolódó rémisztő sminkelést, Rétes Klaudia jóvoltából mindkét éjszakán kipróbálhatták a bevállalósak, akikben nem volt hiány, így többek között műsebek, vágások, és rohadások is készültek a vállalkozó szellemű fiatalok kérésére, testre festve.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában