oktatás

2018.10.11. 15:20

Idősek NETközelben címmel indult program Gyulán

Tavaly – próba jelleggel – indult el a gyulai idősek számára az „Idősek NETközelben” című program középiskolás diákok bevonásával – tájékoztatta lapunkat Kónya István alpolgármester, önkormányzati képviselő. Mint megtudtuk, a kezdeményezés jól sikerült, a diákok és az idősek egyaránt eredményesnek tartották a képzést. A „tanítványok” pedig gyakran kiváló süteményekkel is meglepték a fiatalokat.

P. G.

Kónya István a program lényegéről elmondta, a 10-12. évfolyamos középiskolások – tanári felügyelet mellett – időseket tanítanak az internet használatára, egyéni haladási ütemben. Teszik mindezt a közösségi szolgálatban teljesítendő 50 órájuk terhére. Mint ismert, ma már nem mehet érettségire az a diák, aki nem teljesíti az 50 órás közösségi szolgálatot.

Beküldött felvétel.

Az alpolgármester kifejtette, az idei évben a programra pályázati támogatást is nyertek. Ennek köszönhetően tizenöt új munkaállomás, laptop várja a részvevő időseket és persze a segítő fiatalokat az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A képzést kéthetente tartják a kulturális intézmény 103-as termében.

Az egyéni haladási tempónak köszönhetően folyamatos a diáktanár–időskorú „csere”, hiszen valakinek elegendő 10 óra az ismeretek elsajátítására, de egyeseknek ennél több szükséges. Kónya István szólt arról, hogy a lehetőség nyitott, aki kedvet érez magában, diákként, tanárként, hogy bekapcsolódjon az akcióba, az a művelődési házban, de nála is jelentkezhet. Szerdán délután már elkezdődött a láthatólag komoly érdeklődésre számot tartó képzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában