Békéscsaba

2018.10.27. 16:13

Huszonöt éve jógáznak

Jubileumi ünnepséggel egybekötött Jóga Napot tartottak szombaton a Lencsési Közösségi Házban.

V. E.

A 25 éves csoport öt órás programjában szerepelt gyakorlás a Himalájai Jóga Tradíció tanításai alapján, Jóga nidra gyakorlás – a tudatos alvás művészete –, Étkezési pranayama, beszélgetések és közös meditáció is. Az esemény vendégelőadója és foglalkozás vezetője Varga Éva, debreceni jóga oktató volt.

A szerző felvétele

Takács Péter, a közösségi ház vezetője elmondta, hogy intézményük 1991-es alapításakor elhatározták, itt teremtik meg a frissen benépesült lakótelep kulturális hagyományait. Ebbe beletartoznak eseményeik (például a Szent István napi előzetes) és a náluk működő kis közösségek létrehozása, fenntartása, illetve működésüknek támogatása is.

Hozzátette, jelenleg összesen 12 csoport működik náluk, taglétszámuk pedig bőven meghaladja 400 főt. Beszámolója szerint ezeknek többsége megalakulásuk után jött létre és az elsők közé tartozott a negyed évszázados jóga klub, melyről a hagyományok szerint emlékeztek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában