Kondoros, galériával

2018.10.06. 18:30

Haluskákkal őrizték a hagyományt

Immáron tizenharmadik alkalommal rendezett haluskanapot a hagyományőrzést szem előtt tartva szombaton a kondorosi szlovák önkormányzat és szlovák klub a helyi Napsugár vendéglőben.

Ny. L.

Több mint 20 csapat gyúrta, főzte, ízesítette a tésztát. A helyi nevezőkön túl érkeztek csoportok többek között Csorvásról, Szarvasról, Telekgerendásról és Kardosról.

Krajcsovicz Andrásné, a megyei és a kondorosi szlovák önkormányzat elnöke elmondta, mindenki készített káposztás és túrós haluskát, emellett volt egy szabadon választott ízesítés. Mákos, diós tésztákon kívül akadtak, akik derelyével színesítették a palettát. Kondoros testvértelepüléséről, Nagysallóból újra eljött a gasztroteam, ők sztrapacskával rukkoltak elő.

Beküldött felvétel.

A kondorosi általános iskola szlovák nyelvet tanuló diákjai ugyanúgy készítettek haluskát, mint például a helyi kertbarátok tisztán férfiakból álló csapata. A hangulat kiváló volt, tehát nem lehet kérdéses, hogy jövőre is megtartják majd a rendezvényt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában