Békéscsaba

2018.10.08. 13:46

A tradíció lesz az idei Tortamustra tematikája

Október 27-én 10 és 16 óra között újra megrendezi a múzeum a Tortamustrát.

L. B.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Profi cukrászok, cukrászdák, valamint lelkes amatőrök egyaránt úgynevezett design tortákkal nevezhetnek, valamint, mivel idén a tradíció a tematika, a régi idők süteményei is ringbe szállnak – jelentették be hétfőn, a múzeumban tartott sajtótájékoztatón.

Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere elmondta: egy népszerű, immár negyedszerre életre hívott tortakiállításról és -vásárról van szó.

Ando György múzeumigazgató hozzátette: az elmúlt években ötven-kilencven közötti tortát neveztek be, az események három-négyezer látogatót vonzottak.

Bíró Csaba önkormányzati képviselő, a gyermekélelmezési intézmény vezetője jelezte: a régi idők süteményeiként díjaznák az elfeledett édességeket, azokat, amiket a nagymamák készítenek, amik a gyermekek kedvencei. Családi recept alapján készült süteményeket várnak, de akár újra is lehet gondolni az elkészítési módokat.

A nyertes sütemény elnyeri a Munkácsy Mihály süteménye címet is, amit a cukrászdák a recept alapján árusíthatnak majd jövőre, a festőgéniusz születésének 175. évfordulóján.

Sütő Istvánné, a rendezvény háziasszonya, kurátora elmondta: bemutatók és vásárok szintén színesítik majd az idei Tortamustrát. Pályázni október 17-ig lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában