Békéscsaba

2018.09.11. 19:50

Szemetelnek és hangoskodnak a fiatalok az új stégen

Folyamatosan érkeznek hozzám lakossági panaszok amiatt, hogy hangoskodnak a fiatalok az Élővíz-csatorna partján megépült stégnél – jelezte Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a Facebook oldalán.

Balázs Licska

dav

Azt írta: kéri a stéget használó fiatalokat, hogy tartsák be a társadalmi együttélés alapvető normáit. Ne szemeteljenek, ne hangoskodjanak az esti órákban.

Csendháborítást követ el az, aki például lakott területen indokolatlanul olyan zajt okoz, amely alkalmas mások nyugalmának megzavarására – áll a szabálysértési törvényben.

Fotók: beol.hu

A rendőrségnél elmondták: a járőrök útvonalában szerepel a Derkovits sor, nem volt ez másként a beruházás előtt sem. Nappal és éjszaka egyaránt van rendszeres, visszatérő ellenőrzés. A rendőrök a szükséges intézkedéseket minden esetben megtették. Akkor is, amikor járőrszolgálatuk során tapasztaltak hangoskodást és akkor is, amikor bejelentés érkezett erről.

A tapasztalat az, hogy a nyári időszakban, amikor éjszaka nyitva vannak a házak, lakások ablakai, a kisebb mértékű zaj is jobban zavarja az adott környéken lakókat, mint akkor, amikor éjszaka csukva vannak az ablakok. Városszerte vannak olyan helyek, ahol a fiatalok összegyűlnek. A rendőrök ezeket a helyeket rendszeresen ellenőrzik, jogsértés esetén intézkednek.

Hozzátették, hogy csendháborítás miatt nemcsak a rendőr, hanem a közterület-felügyelő is intézkedhet, szabhat ki helyszíni bírságot. A fiatalok találkozóhelyein – így a stégnél is – tapasztalható szemetelés, helyi rendeletben tiltott közterületi alkoholfogyasztás miatt a közterület-felügyelők szintén szabhatnak ki bírságot.

Aláhúzták: a felvetett, főként hétvégén és az éjszakai órákban jelentkező problémák tehát nem csak a rendőrség hatáskörébe tartoznak, de a rendőrség kiemelt figyelmet fordít ezek kezelésére, megoldására. Szorgalmazzák a közterület-felügyelettel való együttműködés kiterjesztését, lehetőség szerint a közterület-felügyelők hétvégi és éjszakai szolgálatteljesítésének bevezetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában