békéscsaba

2018.09.30. 16:00

Százakat vonzott a Mozdonyparádé a vasútállomásra

A VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára a hétvégén idén tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Vasútmodell Kiállítást és Mozdonyparádét a megyeszékhelyen.

B. A.

A négynapos kiállítás fénypontja volt a szombati napon megrendezett Mozdonyparádé és vonatoztatás. A békéscsabai vasútállomás raktári rakodó vágányain erre az alkalomra felsorakozott mozdonyok, vasúti járművek és kézihajtánypálya várta a látogatókat. A MÁV Start Zrt., a Magyar Magánvasút Zrt., és a MÁV Nosztalgia Kft. összesen 13 szerelvényét mutatta be, melyet kívül-belül bárki megtekinthetett. Érdeklődőkből nem volt hiány, a nyitás követő fél órában már mintegy 700 látogató, legfőképp gyermekes családok érkeztek. Idén is lehetőség volt a fűtőház látogatására vonattal, amely külön menetrend szerint közlekedett 10 és 16 óra között.

A mozdonyparádén népszerűnek bizonyult a MÁV Nosztalgia Kft. két felújított M40 sorozatú úgynevezett „Púpos” dízelmozdonya. Ezen felül a társaság a nagyközönségnek bemutatta az első- és másodosztályú fülkéit, valamint az étkező kocsijait, ahol egy menüt is elfogyaszthattak a nézelődésben megéhezett „utasok”. A Nosztalgia Kft. nem titkolt célja, hogy ily módon szeretné népszerűsíteni a december elsején Békéscsabáról is útnak induló Körös Advent Expressz Élményvonatát. A gyerekeknek pedig még kerti vasúttal is készültek a szervezők.

 

A mozdonyok megtekintésén túl, egy 50 méteres pályán lehetőség volt kézihajtányozásra, valamint akiben még ezen felül akadt némi szufla, az a kikészített sínből egy darabkát le is fűrészelhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában